Κάνουν “φύλλο και φτερό” τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης

Κάνουν “φύλλο και φτερό” τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης

 

Στο στόχαστρο του Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή μπαίνει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), καθώς μετά από σωρία καταγγελιών σε σχέση με τη λειτουργία του αποφασίστηκε η διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Το Ποντίκι” , το άκρως ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πρόεδρος του ΕΟΑΝ είναι ο Γιάννης Αγαπητίδης, ο οποίος, μόλις, πριν από λίγες μέρες εκδιώχθηκε όπως και όλα τα μέλη του  Δ.Σ. του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, γιατί δεν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο από τις υποθέσεις που θα μπουν στο μικροσκόπιο του κ. Ρακιντζή είναι μιας υπαλλήλου που αν και έχει αρμοδιότητα να ελέγχει τον ΕΟΑΝ συμμετέχει παράλληλα στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, διατηρώντας έτσι «θέση» και ελεγχόμενου και ελεγκτή…

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα περίπτωση αφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο νομικό σύμβουλο του ΕΟΑΝ, ο οποίος προσελήφθη με απευθείας ανάθεση, παρόλο που το σχετικό θεσμικό πλαίσιο απαιτεί τη προκήρυξη της θέσης και την επιλογή κατόπιν διαγωνισμού ενώ ενδιαφέρον φέρεται να έχει και η σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει.

Να σημειωθεί ότι πολλές καταγγελίες έχουν γίνει και σε σχέση με αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ όσον αφορά την αντιμετώπιση που έχει επιφυλάξει σε συστήματα ανακύκλωσης, αποφάσεις που όλες έχουν καταπέσει στα δικαστήρια, ως παράνομες. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Ποντίκι”,  όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, όταν όλες οι υποθέσεις αναιρούνται από τη Δικαιοσύνη κάπου υπάρχει πρόβλημα. Ίσως, λένε οι ίδιες πηγές,  να μην είναι τυχαία και η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΟΑΝ που αφορά στην αστική ασφάλιση των μελών του ΔΣ για αποζημιώσεις που ενδέχεται να καταβάλλουν έως του ποσού των 2,5 εκ ευρώ, έναντι του κινδύνου πάσης φύσεως αστικών αξιώσεων τρίτων που προκαλούνται κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Ε.Ο.ΑΝ!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα του ελέγχου, όπου θα φανεί και εάν υπάρχει παράλειψη ελέγχου νομιμότητας από τους εποπτεύοντες υπουργούς.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ