Δένδιας:Τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά

Δένδιας:Τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

 

“Παρακολουθώ με προσοχή τις πολύ σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

 

“Κύριε Πρόεδρε, η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. 

Και θα μου επιτρέψετε με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας πω και το εξής, το οποίο εσείς, ως αρχηγός του κράτους πρέπει να το γνωρίζετε: ότι η συντριπτική – όχι απλώς η μεγάλη – πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη.  Και μάλιστα υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.  Όμως, κάνουν ό,τι μπορούν, από το 1984 έχουν θρηνήσει 86 θύματα.  Δεν γνωρίζω καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα ή ο,τιδήποτε και αν το χαρακτηρίσει κανείς να έχει τέτοιον αριθμό θυμάτων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας.

 

“Είναι πολύ σημαντικό και σεβαστό το έργο.  Και μου έκανε και εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη” σημείωσε ο κ. Παπούλιας, ενώ ο κ. Δένδιας είπε ότι θα την καλέσει την άλλη εβδομάδα, γιατί “είναι καλό να προβάλουμε παραδείγματα”.

 

“Βέβαια, αξίζει τον κόπο” απάντησε ο κ. Παπούλιας.

 

“Δυστυχώς, σε περιπτώσεις που πράγματι εκτιμά η υπηρεσία ότι χρειάζεται μια διάκριση, οι διαδικασίες είναι μακρές και από τον χρόνο του προφορικού επαίνου του Υπουργού μέχρι τη διάκριση περνούν 3-4 μήνες” πρόσθεσ ο κ. Δένδιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ