ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή και κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή και κάλπες

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ανατροπή της κυβέρνησης και πρόωρες κάλπες, αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του αύριο στη διήμερη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματός του, ενώ έθεσε ως στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, είτε προηγηθούν είτε όχι οι εθνικές εκλογές.

«Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα μνημόνια που καταστρέφουν τις ζωές μας» τόνισε στη συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που αύριο θα ανεβάσει στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Αντώνη Σαμαρά.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, η Κουμουνδούρου θα συνδράμει στο μέγιστο βαθμό τους κοινωνικούς αγώνες που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Πρώτο βήμα η επιτυχία της πανελλαδικής συγκέντρωσης στη συμπρωτεύουσα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Δεύτερο βήμα η επιτυχία των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνιστές ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΕΔΗΝ.

Ευρωεκλογές

Στην Κουμουνδούρου άρχισαν να συζητούν και για τις ευρωεκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το στόχο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, είτε έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές είτε ακολουθήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Τι ζητά ενόψει Συρίας

Ενόψει της κρίσης στη Συρία ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην ανάγκη διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ώστε να ενημερώσει ο πρωθυπουργός το κοινοβούλιο, ενώ ζητάει ακόμα:

• Η χώρα να αξιοποιήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας στο ΝΑΤΟ, να ασκήσει δηλαδή βέτο.

• Να μην χρησιμοποιηθούν οι νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα και τα ελληνικά αεροδρόμια.

• Να απαγορευτεί η χρήση του εναέριου χώρου για στρατιωτικές επιθέσεις.

Πηγή: Real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ