ΒΙΝΤΕΟ-Σακοράφα: Έχουμε κατοχική κυβέρνηση

ΒΙΝΤΕΟ-Σακοράφα: Έχουμε κατοχική κυβέρνηση

 

Για “κατοχική κυβέρνηση” έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στη βουλή.

“Σε όλη αυτήν την πορεία των τριών χρόνων η προσέγγισή μου ήταν άκρως πολιτική, ακόμη και όταν εισήγαγα σκληρές εκφράσεις στο δημόσιο βίο, όπως η “κατοχική βουλή”. Έκφραση που σήμερα μαζί με την “κατοχική κυβέρνηση”, αποτελούν λογικά συμπεράσματα του λαού μας”, είπε κυρία Σακοφάρα, τονίζοντας: “Εκφράσεις όπως “γκαουλάιντερ” για την ξένη επιτροπεία που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας και που αποδεικνύουν τη μετατροπή της σε νεοαποικία και άρα το περιορισμένο της κυριαρχίας της, δεν ακούγονται μόνο από στόματα αριστερών ή με τη συναισθηματική φόρτιση που γεννά μια διαδήλωση που χτυπιέται βίαια και ανελέητα”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μάλιστα για “χθεσινούς τραμπούκους που σήμερα είναι αρχηγοί κόμματος και χθεσινούς τσεκουροφόρους που σήμερα έχουν δεσπόζουσα θέση στο κοινοβούλιο”.

“Δείτε τι συνέβη επί χούντας. Οι χαφιέδες δεν κατονομάστηκαν ή καλύτερα ελάχιστοι χαφιέδες ταυτοποιήθηκαν. Άλλοι συνέχισαν ανενόχλητοι τη δράση τους μέσα σε ένα σύστημα που τελικά δεν αποχουντοποιήθηκε ποτέ, αφού οι χτεσινοί τραμπούκοι σήμερα είναι αρχηγοί κόμματος, αφού οι χτεσινοί τσεκουροφόροι σήμερα έχουν δεσπόζουσα θέση στο κοινοβούλιο”, επεσήμανε η κυρία Σακοράφα.

 “Με τέτοιες εκφράσεις, ορολογία και λεξιλόγιο θέλετε να προάγετε τον διάλογο εδώ μέσα; Δεν ξέρω αν είναι λαϊκισμός, ή ανοησία, αλλά είναι σίγουρα χυδαιότητα” απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου που πήρε στη συνέχεια το λόγο. 

 

Διαβάστε επίσης

 

ΒΙΝΤΕΟ-Διαμαντόπουλος:Ραντεβού στα γουναράδικα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ