Μητσοτάκης για την κινητικότητα

Μητσοτάκης για την κινητικότητα

Αναλυτικά και διεξοδικά αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο τομέα, σε συνδυασμό με τα προαπαιτούμενα από την τρόικα. Εκτιμά ότι αν έρθουν σύντομα τα στοιχεία από τους υπουργούς θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου η προεργασία για τις μετατάξεις.

Ειδικά στο ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, θέμα που κυριαρχεί στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε στην εκπομπή «Οι νέοι Φάκελοι» πως σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος που να εντάσσεται στο πρόγραμμα κινητικότητας: «Κανείς και αυτό είναι το πρόβλημα τυπικά». 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κινητικότητας που υλοποιήθηκε πέρυσι και αφορούσε 1.900 υπαλλήλους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάρα πολλοί έλεγαν ότι όσοι θα μπουν στην κινητικότητα θα απολυθούν, η πραγματικότητα είναι ότι όλοι απορροφήθηκαν από υπηρεσίες που είχαν ανάγκη». 

Θα γίνουν προσλήψεις μέσα στο 2013. Προηγούνται του ΑΣΕΠ

Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε το αρχικό πλαίσιο που ακολουθεί η κυβέρνηση: «Μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις με τον κανόνα 1 προς 5, δηλαδή 5 συνταξιοδοτήσεις 1 πρόσληψη, και μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις με τον κανόνα 1 προς 1, για κάθε απόλυση που θα γίνεται, θα προσλαμβάνεται και ένας καινούργιος δημόσιος υπάλληλος». 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσους έχουν προτεραιότητα για να προσληφθούν: «Θα γίνουν προσλήψεις εντός του 2013. Έχουμε υποχρέωση να παρουσιάσουμε μέχρι το Σεπτέμβριο ένα πρόγραμμα προσλήψεων, το οποίο θα αντιμετωπίζει πρώτα απ’ όλα τις βασικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα είναι τεράστια τα νούμερα. Προφανώς και θα προηγούνται πάντα οι επιτυχόντες στις διαδικασίες αξιολόγησης, προφανώς και θα γίνουν όλες απολύτως αξιοκρατικά». 

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με ένα κόμμα των νεοναζί

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα και την Χρυσή Αυγή ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν τις καταλαβαίνω αυτές τις δηλώσεις σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ούτε συνεννόησης, ούτε καν οποιαδήποτε επικοινωνίας με ένα νεοναζιστικό κόμμα το οποίο ευθέως αμφισβητεί τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ