Βγαίνουν στο δρόμο 675 αστυνομικοί

Βγαίνουν στο δρόμο 675 αστυνομικοί

 

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια 675 που μέχρι σήμερα εκτελούσαν διοικητικές υπηρεσίες θα μετατεθούν με σκοπο να βγουν στους δρόμους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Μάλιστα, για την υλοποίηση του σχεδιασμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποδέσμευσε από την φρουρά του 50 αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, 625 διοικητικοί υπάλληλοι θα ενταχθούν σύντομα, ως πολιτικό προσωπικό, στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα άτομα αυτά θα ενταχθούν σε διάφορες διοικητικές θέσεις και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη χώρα, ενώ αντίστοιχος αριθμός αστυνομικών θα αποδεσμευθεί με σκοπό την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Πιο αναλυτικά, από τους 625 διοικητικούς υπαλλήλους, οι 202 θα διατεθούν σε επιτελικές θέσεις αστυνομικών υπηρεσιών της Αθήνας, 79 σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ενώ οι υπόλοιποι 394 θα ενισχύσουν ανάλογες διοικητικές υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα προηγηθεί εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων στα αντικείμενα των καθηκόντων, που πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες υπηρεσίες τους. 

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, αποδεσμεύονται από την Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου της Δημοκρατίας και διατίθενται σε μάχιμες υπηρεσίες, 50 αστυνομικοί. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ