Πρωτόπαπας:Όχι σε λευκή επιταγή

Πρωτόπαπας:Όχι σε λευκή επιταγή

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ  θα έχει στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, για να συζητήσει τις εξελίξεις στον δημόσιο τομέα, το κλείσιμο κάποιων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, αλλά και το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Πρωτόπαπας, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής.

 

“Έχουμε αναλάβει μια δέσμευση και αυτή η δέσμευση δεν σημαίνει κατ` ανάγκη ότι θα γίνουν απολύσεις. Υπάρχουν τρόποι με μια συνολική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και με κινήσεις ανθρώπων που είναι κοντά στη σύνταξη και μπορούν με μερικά πλασματικά χρόνια να φύγουν” τονίζει ο κ. Πρωτόπαπας.

 

“Για το θέμα αυτό θα κάνουμε μια επίσκεψη απόψε στον κ. Μανιτάκη ως ΠΑΣΟΚ για να δούμε τι προτίθεται να κάνει το αρμόδιο υπουργείο. Από την άλλη ακούμε για το κλείσιμο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Δεν είμαστε δογματικά αντίθετοι, αλλά πρέπει να ξέρουμε ποια νομικά πρόσωπα θα κλείσουν, γιατί έχουν αξιολογηθεί ως μη χρήσιμα και κάποιος άλλος μπορεί να κάνει τη δουλειά τους στο δημόσιο. Αν υπάρχουν τέτοια νομικά πρόσωπα ας κλείσουν. Αλλά να ξέρουμε ποια είναι και γιατί κλείνουν. Δεν παραχωρούμε λευκή επιταγή. Πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να πειστούμε ότι υπάρχει μια σύγχρονη και σοβαρή αξιολόγηση όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ