ΒΙΝΤΕΟ-Συμφωνεί με τον Τσίπρα ο Βενιζέλος για τη Χρυσή Αυγή

ΒΙΝΤΕΟ-Συμφωνεί με τον Τσίπρα ο Βενιζέλος για τη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνος με τον Αλέξη Τσίπρα για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από τη επιτροπή για τις πολεμικές αποζημιώσεις δήλωσε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και υπογράμμισε τη σημασία της ακρίβειας όσων λέγονται στο κοινοβούλιο: «Ό,τι γράφεται στα πρακτικά της Βουλής δεσμεύει τη χώρα», είπε και χαρακτήρισε λάθος να λέγεται ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει θέσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

«Αν κάποιες κυβερνήσεις δεν ήταν όσο επίμονες έπρεπε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε λαβή και επιχειρήματα ότι θέτουμε το ζήτημα για πρώτη φορά, ενισχύοντας έτσι θέσεις όπως αυτή που διατύπωσε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε» συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Περιγράφοντας το νέο οικονομικό τοπίο μετά την συμφωνία με την τρόικα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι επίκειται νέα μείωση του χρέους, την οποία έχει υποσχεθεί το Eurogroup και πρόσθεσε ότι «τώρα θεωρούμε ότι είναι εφικτή η μείωση του ΦΠΑ και η επανεξέταση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ