Νέο “άδειασμα” Στουρνάρα σε Μανιτάκη

Νέο “άδειασμα” Στουρνάρα σε Μανιτάκη

 

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.  Παράλληλα, “άδειασε” τον Αντώνη Μανιτάκη, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός το “πήρε πάνω του και έλυσε το θέμα, γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση”.

 

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Οικονομικών

Υπουργός: Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ομαλή περάτωση των συζητήσεων με την τρόικα, την αναμενόμενη εκταμίευση των δόσεων και τις δυσκολίες που είχαμε αυτή τη φορά.

Ερώτηση: Υπάρχει θέμα με τις τράπεζες;

Υπουργός: Όχι, κανένα θέμα.

Ερώτηση: Φοβάστε ενδεχόμενο νέων μέτρων τον Ιούνιο;

Υπουργός: Όχι, δεν φοβάμαι νέα μέτρα. Εξάλλου και το κείμενο της τρόικας αναφέρει ρητά ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αρκεί να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί ότι πρέπει να κάνουμε.

Ερώτηση: Η εκταμίευση του Μαΐου θα γίνει κανονικά;

Υπουργός: Ασφαλώς. Βέβαια, υπάρχει το προαπαιτούμενο του Δημοσίου που, οφείλω να σας πω, ότι μας δυσκόλεψε. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση με την τρόικα. Στο Eurogroup έλαβα σαφή προειδοποίηση, ειδοποίησα τον Πρωθυπουργό και πραγματικά το πήρε πάνω του και το έλυσε το θέμα, γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση.

Ερώτηση: Με ποιον τρόπο κ. Υπουργέ;

Υπουργός: Θα το δείτε.

Ερώτηση: Οι 4.000 αν δεν αποχωρήσουν μέχρι τον Ιούνιο μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα για τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου;

Υπουργός: Οι 4.000 αποχωρήσεις είναι μέχρι το τέλος του έτους. Ένα ποσοστό βέβαια πρέπει να γίνει νωρίτερα.

 Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ