Βίτσας: Η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση

Βίτσας: Η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση

Ο Δημήτρης Βίτσας, συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

«Το συνέδριο σας πραγματοποιείται μέσα στην πιο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που βίωσε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ο οικονομικός πόλεμος που κηρύχθηκε στην κοινωνία και στον κόσμο της εργασίας από τις δυνάμεις που εκπροσωπούν έναν αγοραίο και χυδαίο νεοφιλελευθερισμό, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αφορά όλο τον νότο της Ευρώπης, αφορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας», είπε ο κ. Βίτσας, στο ξεκίνημα της ομιλίας του και συνέχισε:

«Δεν βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για να κάνω αναλύσεις και υποθέσεις για τις τραγικές ευθύνες που οδήγησαν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση. Βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας τις δυνάμεις της αριστεράς που ζητούν να σταματήσει τώρα η καταστροφή. Έχουν χαθεί 25 μονάδες από το ΑΕΠ, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν, οι αγρότες αδυνατούν να παράγουν, ιδιωτικοποιούνται κοινωνικά αγαθά και δημόσιος πλούτος».

Ο κ. Βίτσας συνέχισε τονίζοντας ότι όλα αυτά, έγιναν «για να επιβιώσει ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο σύστημα που βάζει τις τράπεζες και τα κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους. Για να συνεχιστεί το πιο διεστραμμένο πείραμα που έγινε σε χώρα της Ευρώπης. Καθήκον και υποχρέωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στον τόπο μας και σε όλη την Ευρώπη που αντιστέκεται και δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω, είναι να βρεθούν όλοι και όλες στην πρώτη γραμμή για να σταματήσει η καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας, για να δοθεί ευρωπαϊκή λύση, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς μνημόνια και εξαρτήσεις, για να δοθεί στην Ελλάδα η λύση που δόθηκε ακριβώς πριν 60 χρόνια στη Γερμανία, για ακύρωση του μνημονίου και αντικατάσταση του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής, κοινωνικής και πολιτικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ