Παπαρήγα:Αβάσταχτο το φορολογικό

Παπαρήγα:Αβάσταχτο το φορολογικό

 

«Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά λαϊκά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα στις τράπεζες, στην εφορία, στη ΔΕΗ και αλλού, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μπαράζ αυξήσεων, κατ’ αρχάς στο ρεύμα, στο νερό και, βεβαίως, ετοιμάζει ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο θα είναι κυριολεκτικά αβάσταχτο», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ,  σημείωσε ότι «αν και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει μυαλά, πρέπει να σκεφτεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν θα πληρώνουν ρεύμα και φόρους, όχι μόνο γιατί θέλουν να ανοίξουν ένα μέτωπο πάλης απέναντι στην βάρβαρη πολιτική και γιατί συνειδητοποιούν την ανάγκη απειθαρχίας και ανυπακοής, αλλά γιατί δεν μπορούν».

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται «φοροφυγάδες και μπαταξήδες» όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, «και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να βγει τίποτα, γιατί είναι αδύνατον να κερδίσει τίποτα η κυβέρνηση, είναι αδύνατον να κερδίσουν τα μονοπώλια κάτι με το να κατάσχουν τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, τις ηλεκτροσυσκευές, τα σπίτια, τα δωμάτια, τα αγροτεμάχια κλπ».

«Δηλαδή πολύ σύντομα ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν θα πληρώνουμε, και γι’ αυτή μας την επιλογή πρέπει να δικαιωθούμε ανατρέποντας τις επιλογές της κυβέρνησης μέσα σε μια πορεία διαρκών αναμετρήσεων και διεκδίκησης ανατροπών», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Στην συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων στα κέντρα απεξάρτησης.

«Οι περικοπές στην οφειλόμενη κρατική χρηματοδότηση στα κέντρα απεξάρτησης, υποβαθμίζουν τα προγράμματα, εντείνουν την ανασφάλεια των εργαζομένων, τόσο όσον αφορά τους μισθούς τους, όσο και για την ίδια την σταθερότητα του επαγγέλματός τους», υπογράμμισε η κα Παπαρήγα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, Γιάννης Κακλαμάνης, ανέφερε ότι προετοιμάζεται το έδαφος για πολύ άσχημες εξελίξεις, καθώς «πολλοί ορέγονται να επενδύσουν στον πόνο» και τάχθηκε υπέρ των δημοσίων και δωρεάν προγραμμάτων και της αύξησης των κονδυλίων χρηματοδότησης των κέντρων απεξάρτησης.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους του ΟΚΑΝΑ ή όλου του οργανισμού», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ