Τριγμοί στην κυβερνητική συνοχή

Τριγμοί στην κυβερνητική συνοχή

Έντονος προβληματισμός επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά την κυβερνητική συνοχή, μετά και την διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ μένει πλέον στη βουλή με 25 βουλευτές, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συνολικά μόλις 150 βουλευτές. Κι όλα αυτά ενόψει μίας δύσκολης περιόδου, καθώς στην αρχή του έτους θα έρθουν προς κύρωση στη βουλή σειρά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και το ασφαλιστικό, ενώ δοκιμασία για την κυβέρνηση αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

 

Η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Ενώ ενδέχεται η τρικομματική κυβέρνηση από 167 βουλευτές να μείνει τελικά με 165 εάν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς από τη ΔΗΜΑΡ αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν τελείως από την Αγίου Κωνσταντίνου, μετά και τη δημιουργία του Αριστερού Δικτύου.  Επίσης, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποια στάση θα κρατήσει τελικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρότι ο ίδιος στη δήλωση που έκανε μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έκανε σαφές ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ