Ο Στάνκογλου γίνεται…Καλιγούλας!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Για πάμε γερά, με ένα ισχυρό αποκλειστικό κι ας έχω κοιμηθεί τρεις μόνο ώρες και άρχισα από τις 8 τον…μαραθώνιο!

Έγκυρες πηγές μου λένε πως ο ταλαντούχος κύριος Γιάννης Στάνκογλου που τον καιρό αυτό τρέχει …μαραθώνιο από το Victor Victoria του θεάτρου Pantheon στον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», δεν έχει «κλείσει»μόνο το καλοκαιρινό θεατρικό του «χτύπημα» αλλά κι αυτό που θα κάνει τον επόμενο χειμώνα στον Πειραιά!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μου ο άξιος ηθοποιός που το καλοκαίρι θα συνεργαστεί εκ νέου με τον «πολύ»Τσέζαρις Γκραουζίνις στους «Επτά επί Θήβας» τουΚρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πρόκειται να ερμηνεύσει τον επόμενο χειμώνα τον Καλιγούλα στο ομώνυμο σπουδαίο έργο του Αλμπέρ Καμύ που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία της ικανότατης Αλίκης Δανέζη-Knutsen, η οποία είναι σύζυγός του και έχουν συνεργαστεί έξοχα μαζί.

Θες και στόρι; Ο έρωτας του Καλιγούλα για την   αδελφή του Δρουσίλλα και ο ξαφνικός της θάνατος, οδηγούν τον νεαρό αυτοκράτορα σε μια απόλυτα φρενήρη διαδρομή  στα  ακραία όρια της ανθρώπινης ύπαρξης…  

Η εξουσία,ο αυτοκρατορικός περίγυρος, η βία, οι συνωμοσίες, η παρακμή του βασιλείου, οι ιδεολογικές συγκρούσεις, γίνονται πεδία εσωτερικής μάχης, μιας μάχης του ενός εναντίον όλων. Και όταν η ζωή δεν φαίνεται αρκετά ευρύχωρη για να την κατοικήσει, ο Καλιγούλας δεν διστάζει να προκαλέσει τον ίδιο του τον θάνατο. Το γνωστότερο και πιο πολυπαιγμένο έργο του Αλμπέρ Καμύ αντλεί την έμπνευσή του από την ιδιόμορφη προσωπικότητα του ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα.

Με πρόσχημα τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία, η διεισδυτική ματιά του Καμύ στην ανθρώπινη φύση συνθέτει έναν θεατρικό χαρακτήρα που γοητεύει ταυτόχρονα για την σκληρότητα και το μεγαλείο του…

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις ίδιες πάντα πηγές μου ο Στάνκογλου λατρεύει το συγκεκριμένο έργο και φυσικά τον συναρπαστικό ρόλο στον οποίο υποψιάζομαι ότι θα «σκίσει».

Πότε θα δούμε την εν λόγω δουλειά στον Πειραιά;         

Τον επόμενο Φλεβάρη μου λένε… Σούπερ!                  

Α, ο «δαιμόνιος»Γιάννης θα κάνει και ταινία με τον Γιώργο Κορδέλλα αμεσότατα.

Τρέξε Γιάννη, τρέξε και περιμένουμε τα καλύτερα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ