Ο Κοέν στήνει ένα καλοκαιρινό κλαμπ στο θέατρο Λαμπέτη με «πειραγμένο» Γκολντόνι

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο ακάματος καλλιτεχνικά Αλέξανδρος Κοέν μετατρέπει την ταράτσα του θεάτρου «Λαμπέτη» σε καλοκαιρινό κλαμπ για τις ανάγκες της νέας μεγάλης παραγωγής που κάνουν τα «Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος». Πρόκειται για μια γερή διασκευή που φέρνει στα καθ’ ημάς μια κλασική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι. Βάση της παράστασης δε θα είναι άλλη από «Το καφενείο» του κορυφαίου Ιταλού κωμωδιογράφου. Ποιος θα είναι ο τίτλος της; «Μαγειρεύεται»ακόμα, αλλά θα επανέλθω αμεσότατα!

Η παράσταση παρακολουθεί το μικρόκοσμο όλων εκείνων των χαρακτηριστικών θαμώνων που περνούν την ώρα τους σ’ αυτό το κομβικό σημείο συνάντησης: νέοι άνθρωποι που φλερτάρουν, πίνουν, διασκεδάζουν, τζογάρουν, τσακώνονται, χορεύουν, τραγουδούν. Ένα είναι σίγουρο: πως το ξημέρωμα θα τους βρει όλους αλλαγμένους μετά απ’ τις ακρότητες στις οποίες θα έχουν επιδοθεί.

Σκοπός της παράστασης είναι να στηθεί ένα ατέλειωτο πάρτι στην καλοκαιρινή ταράτσα του Λαμπέτη, όπου ηθοποιοί και θεατές θα βιώνουν μια κοινή εμπειρία μ’ έντονη μουσική και χορό σ’ ένα θέαμα μεικτό.

Μετάφρασή-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει ήδη μ’ εντατικούς ρυθμούς.Στη διανομή νέοι ηθοποιοί – απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ιάσμου όπως ο Βαγγέλης Κακουριώτης, η Μάρα Τζίμα, η Έλενα Πιερίδου, η Σπυρούλα Κάιζερ και άλλοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ