Φιλαρέτη Κομνηνού: Γιατί αποφάσισα να επιστρέψω στην τηλεόραση έπειτα από δέκα χρόνια – Τι λέει στο enikos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η σημαντική πρωταγωνίστρια του θεάτρου μας Φιλαρέτη Κομνηνού έλειψε δέκα χρόνια από τα τηλεοπτικά μας πράγματα και επιστρέφει σ’αυτά με μια φιλόδοξη –ατιτλοφόρητη ακόμα-δραματική σειρά του Alpha που την κεντρίζει ιδιαίτερα. Η ίδια μιλά πρώτη φορά για το νέο της αυτό «στοίχημα» στο enikos.gr και εξηγεί τι την έκανε να γυρίσει στο γυαλί, όπου είχε εντυπωσιάσει πολλές φορές.

«Οι συνθήκες και τα μέτρα προστασίας που επέβαλε το κράτος, δεν μου δημιούργησαν καμιά διάθεση να δουλέψω φέτος τον χειμώνα στο θέατρο. Πώς να κάνεις πρόβες με μάσκες και να αποφεύγεις το άγγιγμα; Ίσως και να φοβήθηκα ακούγοντας τις προβλέψεις για το νέο κύμα έξαρσης του ιού, οπότε όταν μου έγινε η πρόταση για τηλεόραση και μάλιστα με τόσο ευοίωνους όρους, είπα το ναι! Τόσα χρόνια αρνιόμουν γιατί τα σενάρια μου φαίνονταν πρόχειρα και επιδερμικά. Ο σεναριογράφος της-ατιτλοφόρητης ακόμα- σειράς Παναγιώτης Ιωσηφέλλης που είναι και καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου στην Θεσσαλονίκη -από εκεί τον γνωρίζω-,μου δημιούργησε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης,όπως και η εταιρεία παραγωγής.Ύστερα θα είμαστε παρέα και με τον Γιώργο Χρυσοστόμου που είναι φίλος μου και με την Μαίρη Μηνά που δουλέψαμε μαζί πέρσι το καλοκαίρι!Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο,όπως μου είπαν…».

Ο ρόλος που θα παίξει

«Ο ρόλος έχει ενδιαφέρον!Είναι μια αυταρχική, δυναμική, μητριαρχική μάνα που διευθύνει το κτήμα της και κατευθύνει τις ζωές των τεσσάρων γιων της-αυτή είναι μια εικόνα που έχω για εκείνη, διαβάζοντας τα πρώτα επεισόδια της σειράς…».

Δέκα χρόνια μετά το «Νησί»

«Έχω να κάνω τηλεόραση από το 2010,από το “Νησί”.Η αλήθεια είναι ότι υπήρξα τυχερή και καλομαθημένη με την τηλεόραση.Έπαιξα σε ωραία σίριαλ στις καλές εποχές,με βασικό συνεργάτη τον Κώστα Κουτσομύτη. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τις σειρές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Η ζωή μας μια βόλτα, Οι μάγισσες της Σμύρνης, τα Ματωμένα Χώματα…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ