• Χατζάκης - Μυλωνάς μαζί στο “Δάνειο” που θα ανέβει στο “Χυτήριο”

  10:20 πμ, Τετάρτη 27 Μάι 2020 10:20 πμ, Τετάρτη 27 Μάι 2020

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Μπορεί να περιμέναμε το φιλόδοξο “πάντρεμα” των Σωτήρη Χατζάκη - Δημήτρη Μυλωνά στο γερό “Σλουθ” που θα ανέβαινε στο “Από Μηχανής Θέατρο”, η παράσταση αυτή όμως λόγω κορονοϊού, μεταφέρθηκε για τον ερχόμενο χειμώνα στο ίδιο θέατρο κι οι δύο τους αποφάσισαν να κάνουν πρώτα ένα θερινό “χτύπημα”! Πάμε να στα πω από την αρχή. Χατζάκης και Μυλωνάς θα παίξουν μαζί στο “Δάνειο” του Τζόρντι Γκαλθεράν που θα ανέβει στον όμορφο κήπο του “Χυτηρίου” σε σκηνοθεσία του δεύτερου, για να φιλοξενείται σε αυτόν δύο φορές την εβδομάδα, με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών κανονισμών.

  ΘΕΣ και στόρι για την υποσχόμενη παραγωγή που κάνει ο ίδιος ο Μυλωνάς; Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα “αποπλανήσει” τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!

  Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κουβαλάει στην πλάτη του όλη την απελπισία της οικονομικής κρίσης. Μη διαθέτοντας κανένα άλλο μέσο πειθούς και αξιοπιστίας αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να μπλοφάρει. Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή.

  Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες, ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην “ευρηματικότητα” του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης.

  “Το δάνειο” (2103) του σημαντικού σύγχρονου Ισπανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, παγκοσμίως γνωστού για το θεατρικό του έργο Η μέθοδος Γκρόνχολμ, κέρδισε το Νοέμβριο 2011 το πρώτο βραβείο στο “Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου” της Τζιρόνα κι έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

  Συντελεστές:

  Μετάφραση: Els de Paros

  Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

  Σκηνικά: Έρση Δρίνη

  Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

  Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

  Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

  Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα

  Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μυλωνά

  Παίζουν:

  Σωτήρης Χατζάκης

  Δημήτρης Μυλωνάς

  Μια παραγωγή του «Από Μηχανής» Θεάτρου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα