Προσοχή ο φίλος “ξανά” δαγκώνει – Τα πρώτα κλικ Κυριακίδη, Δραγούμη, Μπεγνή, Μουμούρη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου πρόδωσα πως η σπαρταριστή παράσταση “Προσοχή ο φίλος δαγκώνει” που… έσπασε πόρτες το χειμώνα στο “Ζίνα” θα βγει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα, με τον Μέμο Μπεγνή στο ρόλο του Κρατερού Κατσούλη και πρώτος τώρα έρχομαι να “ανεβάσω” αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την συνάντηση που έγινε χθες για να σχεδιάσουν τα της περιοδείας τους, με τις οδηγίες της κυβέρνησης. Ναι, ναι ο …Σκύλος ξανά-δαγκώνει και μάλιστα υποσχόμενος να… κλέψει παράσταση. Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή. Ο ακάματος καλλιτεχνικά Βλαδίμηρος Κυριακίδης βασισμένος στην κωμωδία “Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις” της Carole Greep και δημιούργησε με μεράκι μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση που αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη από το κοινό.

Η σκηνοθετική ματιά του Βαδίμηρου Κυριακίδη “πάντρεψε” το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Έδωσε το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη ή δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της… στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια “διαφορετική” παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.

Πρόκειται για την παράσταση… “ύμνο” στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας.

Η υπόθεση: Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις “γραμμές” φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο… φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς. Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο…

Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

Η παράσταση “τα έσπασε” με Κυριακίδη, Κατσούλη, Μουμούρη και Δραγούμη σε σκηνοθεσία του πρώτου και τώρα έρχεται με νέο μέλος τον Μπεγνή στη θέση του Κατσούλη, να μας ψυχαγωγήσει σε ένα καλοκαίρι ,που το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ. Λάβετε θέσεις για την παραγωγή του Μάρκου Τάγαρη που ξέρει πάντα να σέβεται το κοινό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ