New blood in the block- Ο Μακμπέθ έρχεται!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Μια πρωτότυπη ανάγνωση του «Μακμπέθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «μαγειρεύει»για το ΚΘΒΕ η Αναστασία Ρεβή και ο enikos.gr εξασφάλισε μια φωτογραφία που δίνει στίγμα του «χτυπήματός» της.

Το ραντεβού δίνεται απ’ τις 15 Ιανουαρίου   στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών και αξίζει να αναφέρουμε ότι η υποσχόμενη αυτή δουλειά στηρίζεται σε νέο παφλάζον αίμα του ΚΘΒΕ!

Η Ρεβή επέλεξε να συνεργαστεί με καινούργιο… αίμα και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του νέου «στοιχήματός»της. Για πάμε τώρα Μακμπέθ! Μακμπέθ, όνομα αλλόκοτο σαν την ομίχλη της μακρινής Σκωτίας. Στα κάστρα ζουν σκιές, δολοφόνοι και υπνοβάτες.

Μάγισσες ξεφυτρώνουν από τα δάση και τις λίμνες. Στο πεδίο των μαχών οι νίκες συγκλονίζουν το μυαλό: το αίμα ζητάει περισσότερο αίμα. Η πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό γιγαντώνεται και γοητεύει την ψυχή γιατί «το όμορφο είναι λάθος και το λάθος είναι όμορφο».Το αριστούργημα του Σαίξπηρ σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και σε μια νέα σκηνοθεσία που θυμίζει γοτθικό παραμύθι από την Αναστασία Ρεβή, καλλιτεχνική διευθύντρια της βραβευμένης θεατρικής ομάδας Theatre Lab Company με έδρα το Λονδίνο.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη,σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή, σκηνικά και κοστούμια  Μάιρας Βαζαίου, Μουσική της «Δαιμονίας Νύμφης» [Εύη Στεργίου, Σπύρος Γιασαφάκης], video Art και φωτισμούς Γιάννη Κατσαρή.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Μάνος Γαλανής (Λέννοξ, Δολοφόνος), Γιάννης Γκρέζιος (Ρος), Βασίλης Ισσόπουλος (Μάλκομ, Δολοφόνος), Κωνσταντίνος Καβακιώτης (Μακμπέθ), Νίκος Καπέλιος (Μακντάφ), Άννα-Μαρία Κεφάλα  (Μάγισσα, Κυρία του παλατιού), Γιάννης Καραμφίλης (Μπάνκο), Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη (Μάγισσα, Κυρία του παλατιού), Κωνσταντίνος Λιάρoς (Ντοναλμπέιν, Δολοφόνος, Κέθνες), Αντώνης Μιχαλόπουλος (Λοχίας, Φλίανς, Σερβιτόρος, Μέντεθ, Αγγελιοφόρος), Μαριάννα Πουρέγκα (Μάγισσα, Κυρία του παλατιού), Εύη Σαρμή (Λαίδη Μακντάφ, Εκάτη, Σέιτον), Βασίλης Σπυρόπουλος (Βασιλιάς Ντάνκαν), Πολυξένη Σπυροπούλου (Λαίδη Μακμπέθ), Γιάννης Χαρίσης (Θυρωρός, Γέροντας γιατρός), Μαρία Χριστοφίδου (Μάγισσα, Κυρία των τιμών).Συμμετέχει επίσης  ο Αλέξανδρος Τωμαδάκης.

Πάμε Θεσσαλονίκη!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ