ΒΙΝΤΕΟ – Οι ελληνικές συμμετοχές που μπήκαν στη 10άδα

ΒΙΝΤΕΟ – Οι ελληνικές συμμετοχές που μπήκαν στη 10άδα

Από το 2001 και μετά η Ελλάδα έστειλε μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια στη Eurovision. Θυμηθείτε ποιες συμμετοχές έμειναν μέσα στη δεκάδα και έφεραν τις υψηλότερες θέσεις…

Το 2001 το συγκρότημα Antique ( Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης) ανεβαίνει στο σκηνή, τραγουδά το “Die for you και φτάνει στην 3η θέση.

 

 

Το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σάκης Ρουβάς αποφασίζει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας το “Shake it”. Πήγε, έκανε one man show, ξεσήκωσε το στάδιο της Κωνσταντινούπολης και κατέκτησε την 3η θέση.

 

Η επόμενη χρονιά, το 2005, μας ανήκει δικαιωματικά. Η Έλενα Παπαρίζου, ακολουθώντας solo καριέρα πια, ανεβαίνει στη σκηνή και με μια εξαιρετική παρουσία, καταλαμβάνει την 1η θέση στην 50η Eurovision με το τραγούδι “My number one”. H Ευρώπη υποκλίθηκε!

 

Το 2006 η Αθήνα διοργανώνει την 51η Eurovision και η Άννα Βίσση εμφανίζεται μόνη της πάνω στην σκηνή για να ερμηνεύσει μια από τις ωραιότερες μπαλάντες με τίτλο “Everything”. Στη τελική κατάταξη βρίσκεται στην 9η θέση.

 

Την επόμενη χρονιά, ο Σαρμπέλ λέει “Yassou Maria” και μας δίνει μια θέση μέσα στη δεκάδα και πιο συγκεκριμένα κατακτά την έβδομη θέση.

 

Το 2008 τη δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει η Καλομοίρα, που με νάζι τραγούδησε το “Secret Combination”. Στην Ευρώπη άρεσε και της έδωσε την τρίτη θέση.

 

Το 2009 o Σάκης Ρουβάς ντυμένος στα λευκά τραγουδά το “Τhis is Our night”. Η έβδομη θέση είναι δική του.

 

Το 2010, η Eurovision είναι και πάλι αντρική υπόθεση. Ο Γιώργος Αλκαίος και η παρέα του τραγουδούν το “ΟPA”, ξεσηκώνουν το κοινό και βρίσκονται στην 8η θέση.

 

Το 2011 η σκηνή της Eurovision παίρνει φωτιά από το ζεϊμπέκικο του Λούκα Γιώργκα, που μαζί με τον Stereo Mike ερμήνευσαν το “Watch my dance”. Το τραγούδι βρέθηκε στην 7η θέση και οι δύο τραγουδιστές κατάφεραν να κρατήσουν την Ελλάδα μέσα στη δεκάδα.

 

Το 2012 η Ελλάδα δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα, αφού η Ελευθερία Ελευθερίου δεν συγκίνησε τους Ευρωπαίους με το “Aphrodisiac”.

Σε λίγη ώρα οι Κoza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης θα ανέβουν στη σκηνή και θα τραγουδήσουν “Αlcohol is free”.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

 

Πηγή βίντεο: eurovision, paparizikos, greekboyzisis,stonos 22, eurovisionhellas

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ