Το Netflix μήνυσε τους δημιουργούς του “μαϊμού” knockoff του «Bridgerton»

Το Netflix Inc (NFLX.O) μήνυσε την Παρασκευή (29/7) τους δημιουργούς μιας υποτιθέμενης μη εξουσιοδοτημένης μουσικής διασκευής του δημοφιλούς δράματος εποχής “Bridgerton“, κατηγορώντας τους εμπνευστές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μετά την μεγάλη έκταση που πήρε η “μαϊμού” διασκευή στο TikTok.

Η καταγγελία υποβλήθηκε κατά της Abigail Barlow και της Emily Bear στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, τρεις ημέρες μετά από μια sold-out παράσταση του “The Unofficial Bridgerton Musical” στο Kennedy Center της πόλης.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο δικηγόρος των κατηγορουμένων δεν έκανε κανένα σχόλιο, επειδή δεν έχει εξετάσει ακόμη την καταγγελία.

@abigailbarlowww 19 TICKETS LEFT ! @Emily Bear ♬ original sound – Abigail Barlow


Το «Brigerton», βασισμένο στα μπεστ σέλερ ρομαντικά μυθιστορήματα της Julia Quinn, προσέλκυσε 82 εκατομμύρια θεατές τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες του ντεμπούτου της σειράς στο Netflix, ρεκόρ εκείνη την εποχή. Ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν και ενέπνευσε μια spin-off σειρά και μια ζωντανή εκδήλωση, το “The Queen’s Ball”, που φιλοξενήθηκε σε έξι πόλεις.

Το Netflix είπε ότι μετά την πρώτη κυκλοφορία του “Bridgerton” τον Δεκέμβριο του 2020, οι κατηγορούμενοι άρχισαν να δημοσιεύουν για τη σειρά στο TikTok, όπου έχουν 2,4 εκατομμύρια ακόλουθους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας τραγουδιών με βάση χαρακτήρες, σκηνές, διαλόγους και σημεία πλοκής.

@abigailbarlowww My favorite song now. Go check out the full song on our website www.barlowandbear.com !! ✨💖 #bridgertonmusical @emilythebear ♬ original sound – Abigail Barlow


Η εταιρεία είπε ότι προειδοποίησε επανειλημμένα τους κατηγορούμενους να σταματήσουν, αλλά αντίθετα έφτιαξαν ένα άλμπουμ με τίτλο “The Unofficial Bridgerton Musical”.

«Η συμπεριφορά της Barlow & Bear ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η «φαντασία των θαυμαστών» ξεπερνάει πολύ το οριακό της σημείο», ανέφερε το Netflix. «Είναι κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας».

Αυτή την εβδομάδα, το μιούζικαλ των Barlow and Bear παρουσιάστηκε μπροστά σε ένα sold-out πλήθος στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον, όπου το Netflix φιλοξενούσε τη δική του ζωντανή εμπειρία “Bridgerton”.

 

Το σόου του Kennedy Center «προσέλκυσε τους θαυμαστές του Bridgerton που διαφορετικά θα παρευρίσκονταν στο Bridgerton Experience και δημιούργησε σύγχυση ως προς το αν το Netflix είχε εγκρίνει τα παράγωγα έργα χωρίς άδεια της Barlow & Bear», ανέφερε το Netflix στην αγωγή.

Μια παράσταση του Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί για το Royal Albert Hall στο Λονδίνο, υποστηρίζει η αγωγή.

Η δημιουργός της σειράς Shonda Rhimes είπε σε μια δήλωση ότι ενώ υπάρχει «τόση χαρά» να βλέπει κανείς το κοινό να ερωτεύεται το «Bridgerton» και να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να εκφράσει την εκτίμησή του, «αυτό που ξεκίνησε ως μια διασκεδαστική γιορτή από την Barlow & Bear στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μετατραπεί σε κατάφωρη κατάληψη πνευματικής ιδιοκτησίας αποκλειστικά για το οικονομικό όφελος της Barlow & Bear».

@abigailbarlowww Get your tickets NOW! #bridgertonmusical ♬ original sound – Abigail Barlow

Η συγγραφέας Julia Quinn πρόσθεσε ότι ήταν «κολακευμένη και χαρούμενη» όταν η Barlow & Bear άρχισε να συνθέτει τραγούδια με αφορμή το «Bridgerton» και να μοιράζονται με τους άλλους θαυμαστές τους στο TikTok. «Υπάρχει μια διαφορά, ωστόσο, μεταξύ της σύνθεσης στο TikTok και της ηχογράφησης και της εκτέλεσης για εμπορικό κέρδος», είπε σε δήλωσή της.

Η αγωγή επιδιώκει να σταματήσει τις εικαζόμενες παραβάσεις, καθώς και απροσδιόριστες ζημίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ