The Weekend Away: Η δολοφονία με κεταμίνη στην ταινία του Netflix

Η ταινία The Weekend Away που προβάλλεται στο Netflix περιγράφει την ιστορία των φιλενάδων και πώς η κεταμίνη, που βρίσκεται έντονα στην επικαιρότητα λόγω της υπόθεσης του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, είναι ένα επικίνδυνο αναισθητικό που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

Η ταινία κυκλοφόρησε στο Netflix στις 3 Μαρτίου 2022 και σκαρφάλωσε εύκολα στο Top10. Όταν η κολλητή της εξαφανίζεται σε ένα ταξίδι μόνο για κορίτσια στην Κροατία, η Μπεθ σπεύδει να ανακαλύψει τι έγινε. Όμως κάθε στοιχείο οδηγεί σε μια νέα εφιαλτική πλάνη.

Η Λέιτον Μίστερ (“Gossip Girl”), η Κριστίνα Γουλφ και ο Ζιάντ Μπάκρι πρωταγωνιστούν στο θρίλερ από το μυθιστόρημα της Σάρα Άλντερσον.

Οι δύο γυναίκες ναρκώνονται με κεταμίνη κατά τη διάρκεια μιας εξόδου και η μία εκ των δύο πεθαίνει. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Κέιτ δείχνουν υψηλές τιμές κεταμίνης και κοκαΐνης. Αν και ξέρει ότι η φίλη της κάνει χρήση ναρκωτικών, όταν και οι εξετάσεις της Μπεθ βγαίνουν θετικές στην κεταμίνη, καταλαβαίνει ότι τις νάρκωσαν και έτσι σκοτώθηκε η Κέιτ.

Η ιστορία της ταινίας του Netflix

Η νέα μαμά Μπεθ πετάει στην Κροατία για ένα ταξίδι – απόδραση που κανόνισε η πρόσφατα χωρισμένη καλύτερή της φίλη, Κέιτ. Στο δείπνο, η Μπεθ εκμυστηρεύεται ότι ο γάμος της με τον σύζυγό της, Ρομπ, έχει ρουτινιάσει και δεν είναι βέβαιη τι να κάνει. Εκείνο το βράδυ, οι δύο φίλες πάνε σε ένα κλαμπ και δύο άνδρες τις φλερτάρουν. Η Κέιτ προτείνει στην Μπεθ να κάνει one night stand για να ξεφύγει από την βαρετή ζωή της.

Το επόμενο πρωί, η Μπεθ ξυπνά και τα γεγονότα της νύχτας είναι θολά στο μυαλό της, συνειδητοποιώντας ότι η φίλη της λείπει. Αφού επικοινώνησε με τον Ρομπ και τον πρώην της Κέιτ, Τζέι, επικοινωνεί με την αστυνομία. Όλοι απορρίπτουν τις ανησυχίες της, καθώς η φίλη της είναι γνωστή για την αγάπη στα πάρτι και τα ναρκωτικά.

Μόνο ο Ζέιν, ο Σύριος ταξιτζής που τους οδήγησε στο κλαμπ δέχεται να βοηθήσει. Με τη βοήθειά του, η Μπεθ ανακτά το πορτοφόλι και το τηλέφωνο της Κέιτ και μαθαίνει ότι οι άνδρες από το κλαμπ ήταν συνοδοί, που προσέλαβε η Κέιτ. Ωστόσο, είναι απατεώνες που ναρκώνουν και ληστεύουν τις γυναίκες που εξυπηρετούν, όπως η Κέιτ και η Μπεθ.

Με αυτές τις νέες πληροφορίες, η Μπεθ επιστρέφει στην αστυνομία που τελικά ξεκινά επίσημη έρευνα για την εξαφάνιση. Ο Ρομπ φτάνει επίσης στην Κροατία και υποπτεύεται αμέσως τον Ζέιν. Το σώμα της Κέιτ εντοπίζεται λίγο μετά στο νερό. Η Μπεθ ξεκλειδώνει το τηλέφωνο της Κέιτ χρησιμοποιώντας το πρόσωπό της στο νεκροτομείο. Ψάχνοντας στο τηλέφωνό της για στοιχεία, βρίσκει μηνύματα κειμένου μεταξύ του Ρομπ και της Κέιτ που αποκαλύπτουν μια ερωτική σχέση.

Η Μπεθ καλείται στο αστυνομικό τμήμα, ως ο νέος τους βασικός ύποπτος. Αποκαλύπτεται ότι τόσο η Κέιτ όσο και η Μπεθ είχαν ναρκωτικά στο σύστημά τους, κάτι που υποψιαζόταν λόγω της απώλειας μνήμης της. Αν και επιμένει ότι κάτι της έριξαν στο ποτό και δεν έκανε χρήση ναρκωτικών δεν την πιστεύουν.

Η αστυνομία πήρε συνέντευξη από τους δύο συνοδούς, οι οποίοι δεν έχουν ποινικό ιστορικό και αρνούνται οποιαδήποτε αδικοπραγία. Η αστυνομία κατάσχει το διαβατήριό της καθώς συνεχίζει την έρευνα. Η Μπεθ τηλεφωνεί στον Τζέι και ανακαλύπτει ότι ήξερε ότι ο Ρομπ και η Κέιτ είχαν σχέση.

Έρχεται η αστυνομία και συλλαμβάνει την Μπεθ. Η αστυνομία της λέει ότι ο Ζέιν έχει διασυνδέσεις με μια συμμορία εμπορίας ανθρώπων, κατηγορώντας την Μπεθ ότι τον προσέλαβε για να δολοφονήσει την Κέιτ λόγω της σχέσης με τον σύζυγό της.

Ενώ ο ιδιοκτήτης του Airbnb που έμεναν, Sebastian λείπει, η Μπεθ μπαίνει κρυφά στο ιδιωτικό του στούντιο ηχογράφησης, ανακαλύπτοντας ότι καταγράφει κρυφά όλους τους ενοικιαστές του. Ψάχνοντας το βίντεο, βλέπει ότι την έβαλαν στο κρεβάτι νωρίς το βράδυ που χάθηκε η Κέιτ. Δείχνει τους συνοδούς να κλέβουν αντικείμενα της Κέιτ και στη συνέχεια να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο για να το αναφέρει στις Αρχές και τελικά να επιστρέφει.

Η Μπεθ σημειώνει τον αριθμό της πινακίδας και ανακαλύπτει ότι είναι το αυτοκίνητο του Pavić, του αστυνομικού που αμφέβαλλε για την ιστορία της. Ο Σεμπάστιαν επιστρέφει και η Μπεθ και αυτός τσακώνονται. Τρέχει έξω και ο Ζέιν είναι εκεί. Πηγαίνουν στην εταιρεία ταξί και παίρνουν συνέντευξη από τον οδηγό που μετέφερε την Κέιτ εκείνο το βράδυ. Είπε ότι η Κέιτ τον έβαλε να ακολουθήσει τους δύο άντρες και τελικά την άφησε στο αστυνομικό τμήμα.

 

Στις ειδήσεις, η Μπεθ ονομάζεται ως ύποπτη για τη δολοφονία. Η Μπεθ ανακαλύπτει ότι ο Pavic συμμετείχε στην εξαφάνιση της Kate. Ο Ζέιν παραδίδεται για να μπορέσει η Μπεθ να δραπετεύσει, αλλά τελικά την συλλαμβάνουν. Τον κατηγορεί ότι σκότωσε την Κέιτ επειδή τον απέρριψε και, κατά τη διάρκεια του διαλόγου τους, πέφτει από την προεξοχή του κτιρίου και σκοτώνεται.

Λόγω της έκθεσης της αυτοψίας, πιστεύεται ότι ο Πάβιτς χτύπησε την Κέιτ στο πίσω μέρος του κεφαλιού και την πέταξε στο ποτάμι ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Η Μπεθ δηλώνεται αθώα και ευχαριστεί τον Ζέιν για τη βοήθειά του.

Ο Ρομπ θέλει συμφιλίωση, αλλά εκείνη αρνείται. Ψάχνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, η Μπεθ βρίσκει μαύρες χάντρες όνυχα από το κολιέ που έδωσε στην Κέιτ στην τσέπη του παλτού του Ρομπ. Συνειδητοποιεί ότι ο Ρομπ σκότωσε την Κέιτ και, ενώ βρίσκεται στη γραμμή με την αστυνομία, τον αντιμετωπίζει. Παραδέχεται ότι πέταξε στην Κροατία για να εμποδίσει την Κέιτ να αποκαλύψει τη σχέση τους.

Σε αναδρομές, φαίνεται ότι ο Ρομπ ήταν πρόθυμος να αφήσει την Μπεθ για την Κέιτ. Όμως η Κέιτ χαρακτήρισε τη σχέση το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της και σχεδίαζε να το πει στην Μπεθ. Ωστόσο, ο Ρομπ λέει στην Μπεθ ότι ήταν το αντίστροφο. Παραδέχεται ότι θύμωσε και έγινε επιθετικός με την Κέιτ, σπρώχνοντάς την στο νερό πριν τρέξει.

Η Μπεθ συνειδητοποιεί ότι την είχε προσκαλέσει στην Κροατία για να της υπενθυμίσει ποια ήταν πριν από τον γάμο της και ότι της άξιζε κάτι καλύτερο. Καθώς η αστυνομία κατέγραψε την ομολογία του, συλλαμβάνεται και η Μπεθ φεύγει με το μωρό της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ