Θανάσης Ευθυμιάδης: «Δεν είναι όλοι οι άντρες γυναικοκτόνοι, γουρούνια και φαλλοκράτες» – «Αν φύγει η γυναίκα από τον πλανήτη Γη, εγώ την επόμενη στιγμή αυτοκτονώ»

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Fay’s Time» ήταν σήμερα Δευτέρα ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις γυναίκες, το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μικρές ιστορίες, μεγάλα μαθήματα» και τη νηστεία.

«Αν φύγει η γυναίκα από τον πλανήτη Γη, εγώ την επόμενη στιγμή αυτοκτονώ. Πάντα θαύμαζα τις γυναίκες. Οι γυναίκες που μου έστειλε ο Θεός στο δρόμο μου, πραγματικά τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ήταν μεγάλες δασκάλες για μένα», είπε αρχικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Σχετικά με το νέο του βιβλίο, ο Θανάσης Ευθυμιάδης υπογράμμισε: «Η γυναίκα που θα διαβάσει αυτές τις ιστορίες μου, θα καταλάβει ότι δεν είναι όλοι οι άντρες γουρούνια, γυναικοκτόνοι, φαλλοκράτες και ότι δεν υποστηρίζουν όλοι οι άντρες την πατριαρχία.

Τόσες χιλιετίες που είναι οι άντρες στην εξουσία, έχουμε πολέμους, αδικία, φτώχεια, μόλυνση της ατμόσφαιρας… Κι έρχομαι και λέω μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε τη βοήθεια των γυναικών στη διακυβέρνηση;».

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας. Υπάρχουν μέρες που δεν πίνω ούτε νερό»

Ο ηθοποιός ανέφερε: «Εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας. Κρατάω αυτό, αλλά δεν είμαι δογματικός, είμαι πάντα ανοιχτός στο να δω κάτι καινούριο. Αυτό που άλλαξα είναι ότι αφιερώνω περισσότερο χρόνο στις νηστείες που κάνω. Στις αυστηρές νηστείες που κάνω. Εννοώ και τη νηστεία της εκκλησίας, που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του, έστω για μια μέρα, να νηστέψει, να δει τι σημαίνει, αλλά και αυτές που κάνω εγώ για εμένα, που μπορεί μια μέρα να μη φάω και να μην πιώ τίποτα. Καθόλου νερό, καθόλου φαγητό. Γίνεται απίστευτος καθαρισμός, γιατί δίνεις την ευκαιρία στο σώμα σου να μην ασχοληθεί με τη χώνεψη του φαγητού που θα του βάλεις, αλλά με το να επουλώσει διάφορα μικροπράγματα μέσα σου. Η νηστεία έχει κάτι και το πνευματικό»!

Και πρόσθεσε: «Έκανα αυστηρή νηστεία για να γράψω το βιβλίο μου. Ξεκίνησα με μια νηστεία αυστηρή, 2-3 μέρες δεν έφαγα τίποτα. Αυτό το πληροφορήθηκα από το Άγιον Όρος, ότι οι αγιογράφοι κάνουν αυστηρή νηστεία, ξηρασία, για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καθαρίσουν και να ενωθούν με τον άγιο που θα ζωγραφίσουν. Πρέπει να τους έρθει ο Άγιος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ