Στο πασχαλινό real taste σήμερα με τη Realnews

Στο πασχαλινό real taste σήμερα με τη Realnews

Σήμερα (13/04) με τη Realnews

• Η γνωστή μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει 15 πασχαλινά πιάτα με χρώματα ελληνικά και αρώματα Ανατολής.

Από την κλασική μαγειρίτσα και το γεμιστό αρνάκι μέχρι το πασχαλινό της Μαρίας, τα αρνίσια σαρμαδάκια, τα πασχαλινά τσουρέκια και τα πολίτικα γλυκά.

 

Η Μαρία μετατρέπει το Πάσχα… σε μία απολαυστική γευστική περιπλάνηση στην λατρεμένη μας Κωνσταντινούπολη

• Ο σεφ Γιώργος Γεράρδος προτείνει συνταγές για το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και για τις επόμενες ημέρες με ό,τι θα μας περισσέψει.

1. Μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι μια χορτοφαγική πρόταση για το βράδυ της Ανάστασης.

2. Οι τζιγεροσαρμάδες με σάλτσα σαγκουίνι και η συκωταριά με φινόκιο και ούζο είναι υπέροχοι μεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι

3. Το καρέ αρνιού με γιαούρτι και μέντα είναι ιδανικό για όσους δεν θελήσουν να… σουβλίσουν.

4. Με ό,τι φαγητό σας περισσέψει, μπορείτε να φτιάξετε πολλά δημιουργικά πιάτα:

Αβγά με καρύδια, κρεατόπιτα, κατσικάκι γιαχνί με λαχανικά και παρφέ με φράουλες που έχει για βάση του λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια

• Με τι κρασί θα συνοδέψετε τα πασχαλινά αβγά, τη μαγειρίτσα, το αρνί και τα γλυκά;

Ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης «σπάει» το εορταστικό τραπέζι στα τέσσερα

βασικά στάδιά του και μας προτείνει κρασιά και οινικές ποικιλίες.

• Μια και το θέμα του γάλακτος καλά κρατεί αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε

ένα «γαλατένιο πανηγύρι που γίνεται ανήμερα του Αι Γιώργη, στην Ασή Γωνιά της Κρήτης.

30.000 πρόβατα αγιάζονται και το γάλα αφιερώνεται στον Αγιο Γιώργη, τον Γαλατά.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το πανηγύρι και τον αγιασμό.

• 46 νόστιμες συνταγές! Πρωτότυπες, εύκολες, παραδοσιακές αλλά και κάποιες πιο gourmet, για όλα τα γούστα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ