Στάθης Σχίζας: Το Survivor, οι απάνθρωπες συνθήκες και ο χωρισμός από την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένος ο Στάθης Σχίζας.

Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι επιβίωσης και νικητής του Survivor 5 τόνισε πώς θα πήγαινε ξανά στο παιχνίδι αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω αλλά σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσε την απόφασή του να αποχωρήσει.

Εξάλλου, η τροπή του παιχνιδιού ήταν κατά βάση στο πλαίσιο του ριάλιτι και όχι τόσο των αγωνισμάτων, κάτι που δεν τον εκφράζει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι άνθρωπος που αποφασίζω δεν αλλάζω γνώμη. Μπορεί να κάνω δεύτερες και τρίτες σκέψεις αλλά δεν το μετάνιωσα. Θα ξαναπήγαινα γιατί το βλέπω σαν ένα σχολείο όλο αυτό.

Στο πρώτο παιχνίδι, το Survivor ήταν άγνωστο και ζούσαμε την εμπειρία το ίδιο. Στο φετινό ήταν όλοι επαγγελματίες ριάλιτι και όχι το αγωνιστικό.

Ήταν τελείως έξω από εμένα αυτό. Ήθελα να ζήσω την επιβίωση, οι άνθρωποι που θα σου λείψουν. Το οικονομικό έπαιξε ρόλο σε συμπεριφορές ανθρώπων.

Εγώ έχω μάθει να μην εξαγοράζομαι και δεν εξαγοράστηκα. Δεν ήθελα να αλλοιώσω τον χαρακτήρα μου. Ο κόσμος μπορεί να του έμεινε μια πικρία αλλά χαίρεται που πέρασα ένα μήνυμα, ότι στη ζωή δεν είναι τα χρήματα. Μας παρακολουθούν παιδιά και περνάμε ένα μήνυμα. Προτιμώ από την στιγμή που μας έχουν σαν πρότυπα να μην πουλιόμαστε για τα χρήματα».

«Έγινα μπαμπάς 21 χρονών. Άλλαξε όλη η φιλοσοφία μου, μεγαλώνεις σε μια νύχτα. Έχεις το συναίσθημα της προστασίας, να βάλεις σε μια ροή τη ζωή σου. Οι φίλοι μου ήθελαν να πηγαίνουν διακοπές, βόλτες ενώ εγώ ήθελα να είμαι κοντά στο παιδί μου. Έχασα τη νεανική φάση αλλά πιο πολλά κέρδισα παρά έχασα».

«Η μητέρα μου είναι ένας μαζεμένος άνθρωπος, η παραδοσιακή μαμά. Λέει τις αλήθειες με γλυκό τρόπο! Μερικές φορές νευριάζω βέβαια. Όταν πήγα στο παιχνίδι, χάρηκε πολύ. Χάρηκε και που νίκησα! Την δεύτερη φορά ήταν αντίθετη στο να πάω. Όταν γύρισα μου είπε “Είσαι γιος μου”. Εγώ εκεί πληρώθηκα!

Ο λόγος που έφυγα ήταν ένα σύμπλεγμα πραγμάτων. Τώρα που μπήκα ήταν επαγγελματικό, όποιος φάει τον άλλον! Ξέρατε ότι θα ήταν απάνθρωπο γιατί τα χρήματα ήταν πολλά. Υπήρχαν πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη γιατί όλα γίνονταν εκτός κάμερας.

Ήθελαν με όποιον τρόπο να παρατήσεις το παιχνίδι, να φανείς κακός! Να στοχοποιήσουν πρώτα δυνατούς παίκτες και μετά μεταξύ τους και όποιος μείνει.

Στρατηγική υπήρχε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Το πώς θα μιλάνε, τι θα πουν, πώς θα το πουν. Εγώ ήμουν διακοπές και οι δύο μαζεύονταν και αποφάσιζαν τι θα κάνουν.

Στα πλαίσια του παιχνιδιού δικαιολογείται η στρατηγική αρκεί να μην τον προσβάλλεις. Να μην πιάνεις τους ανθρώπους έξω από το παιχνίδι. Έχουν ακουστεί εκεί μέσα για παιδιά, συντρόφους, οικογένεια. Ήταν πολύ έξω από τα νερά μου. Έχει ακουστεί στο παιχνίδι να λένε “δεν ντρέπεσαι να λένε κοίτα τι πατέρα έχει”. Αν έχεις μέσα σου σεβασμό, τιμή και αξιοπρέπεια φεύγεις!».

Ο χωρισμός με την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου

«Έχουμε ένα εκατομμύριο προβλήματα σαν χώρα και ασχολούνται με το εάν χώρισε ο Σχίζας με την Παναγιώταρου. Εντάξει, ένα ζευγάρι είμαστε και εμείς απλά μας γνωρίζουν. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και αυτές θέλω να τις κρατήσω για εμένα και την Αλεξάνδρα.

Υπάρχει πολλή αγάπη και σεβασμός και μέχρι εκεί».

«Η δημοσιότητα έχει καλά και κακά. Μέσα από τη δημοσιότητα μπορείς να περάσεις μηνύματα και στα κακά είναι ότι θα σχολιαστεί ό,τι και εάν πεις. Είμαι αληθινός και δεν σκέφτομαι, ό,τι αισθάνομαι το λέω και αυτό το έχω πληρώσει κιόλας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ