Light για το επεισόδιο με τον Snik: «Η παντελής άρνηση της διοργάνωσης να μας προστατέψει μας έφερε εκεί»

Συνέντευξη παραχώρησε στο “Down Town” ο Light.

Μεταξύ άλλων ο rapper, που είναι στην αφρόκρεμα των καλλιτεχνών αυτής της κουλτούρας, μίλησε για το βίαιο περιστατικό, το οποίο συνέβη πέρυσι με τον Snik στα μουσικά βραβεία του “Mad”

Η δική σου κόντρα είναι με τον Snik. Τι έχει συμβεί;

«Με τον Δημήτρη ξεκινήσαμε μαζί χρονικά, ήμασταν από τους πρώτους που έκαναν rap στην Ελλάδα. Η σχέση μας έφτασε σε ένα σημείο που η ρήξη δε μπορούσε να φτιαχτεί. Δυστυχώς, έπρεπε να υπάρξουν αυτά τα επεισοδιακά συμβάντα που μας έκαναν μόνο κακό. Φτάσαμε σε ένα σημείο που είδαμε ότι τα χνώτα μας δεν ταιριάζουν και παίρνει ο καθένας τον δρόμο του. Εγώ τουλάχιστον σε αυτή τη φάση είμαι μαζί του. Δεν έχω κάποιο μίσος ούτε του κρατάω κάτι, απλώς δεν μου ταιριάζει ως άνθρωπος και προχωράω χωρίς αυτόν. Θα δείξει ο χρόνος ποιος αξίζει και ποιος όχι.»

Το αποκορύφωμα της κόντρας σας το είδαμε live στα περσινά “MAD Awards”. Θεωρείς σωστή την αντίδρασή σας στη διοργάνωση;

«Όχι, βέβαια. Ξενέρωσα που αναγκάστηκα να λειτουργήσω έτσι, δεν το ήθελα. Πηγαίνοντας στα βραβεία ήθελα να τραγουδήσω, να βραβευτώ, να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε, να βάλω τα ωραία μου ρούχα. Πήγα “γαμπρός”, ωραίος, με την κοπέλα μου στο χέρι και ξαφνικά μόλις κάθισα σε μία καρέκλα άρχισαν να με βαράνε τρεις μπράβοι. Εκεί έχασα το παιχνίδι, επειδή έρχομαι από ένα περιβάλλον στο οποίο όταν σου κάνουν κάτι και δεν αντιδράσεις είσαι αυτομάτως το θύμα. Και αν είσαι θύμα, θα σου το κάνουν ξανά. Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως αυτός της rap, το να είσαι θύμα είναι ό,τι χειρότερο. Όταν λοιπόν δέχθηκα επίθεση ξαφνικά, ζύγισα τις επιλογές μου λίγο πιο βιαστικά απ’ ό,τι έπρεπε και λειτούργησα με mentality γειτονιάς παρά καλλιτέχνη και δημοσίου προσώπου. Αυτό ήταν το λάθος μου. Η παντελής άρνηση της διοργάνωσης να μας προστατέψει μας έφερε εκεί. Τους είχα παρακαλέσει άπειρες φορές, είχα στείλει και μηνύματα, είχα πάρει τηλέφωνα, ζήτησα χίλιες φορές να μη μας βάλουν μαζί, γιατί τον ξέρω τι είναι ο άλλος, θα προσπαθούσε να κάνει σκηνικό. Μου έλεγαν “μη φοβάσαι, έχουμε ασφάλεια” και με το που έκατσα, βρέθηκα αντιμέτωπος με τρεις φουσκωτούς

Μπορεί να ήταν εσκεμμένο;

«Θα σου πω απλώς ότι ένα μήνα πριν είχαν γίνει τα Oscar, όπου ο Will Smith έριξε μια μπουνιά στον Chris Rock και τους συζητούσε όλους ο πλανήτης. Οπότε τι να κάνουμε στην Ψωροκώσταινα; Ό,τι κάνουν οι Αμερικανοί θα κάνουμε κι εμείς! Και το πέτυχαν, πέρασε ένας χρόνος και ακόμη γι’ αυτό συζητάμε. Οπότε, βαράω παλαμάκια σήμερα. Πολύ καλό marketing, συγχαρητήρια σε όποιον το σκέφτηκε! Και φέτος είπαν ότι έχουμε φάει ban και εγώ και ο Snik, δεν θα είμαστε υποψήφιοι σε καμία κατηγορία. Το timing βέβαια είναι τρομερό, γιατί τώρα υπάρχουν τόσοι rap καλλιτέχνες οπότε θα την κάνουν τη δουλίτσα τους. Ξεζουμίσαμε τον Snik και τον Light τόσα χρόνια, που δεν θα τους έβλεπε κανείς αν δεν ήμασταν εμείς, και τώρα που υπάρχει ο Saske, o Sidarta, o Rack, o Trannos, o FY και πόσοι άλλοι μπορούμε να τους κάνουμε ban.»

Με τον Snik έχετε ξαναμιλήσει;

«Μιλήσαμε… Δεν δώσαμε τα χέρια αλλά από δικής μου πλευράς το θέμα έχει λήξει. Και θα έπρεπε να είχαμε μείνει στη μουσική μας. Εφόσον είμαστε rappers, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε λύσει μέσα από τα τραγούδια μας.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ