«Squid Game»: Σταρ κέρδισε 15 εκατ. ακολούθους μέσα σε 3 εβδομάδες

Μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες η δραματική σειρά επιβίωσης του Netflix «Squid Game» έχει κατακτήσει τις καρδιές των θεατών. Είναι τέτοια η επιτυχία της σειράς, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο μήνα, που η σταρ της σειράς Τζανγκ Χο-γιον, η οποία παίζει τον αριθμό 67,  αύξησε κατακόρυφα τους ακολούθους της στα social media.

Συγκεκριμένα, η Τζανγκ Χο-γιον κέρδισε 15 εκατ. ακολούθους μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να γίνει η σταρ της Νοτίου Κορέας με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram, σύμφωνα με το Forbes.

squid game Τζανγκ Χο-Γιον

Στο «Squid Game», ένα δυστοπικό δράμα επιβίωσης, η Τζανγκ υποδύεται έναν αποστάτη της Βορείου Κορέας που προσπαθεί να κερδίσει χρήματα για να διασώσει της οικογένειά της, που είναι παγιδευμένη στα σύνορα.

Η γεννημένη στη Σεούλ ηθοποιός εμφανίζεται υπέρλαμπρη στις φωτογραφίες της στο Instagram, που αποτελεί αντίθεση με την ηρωίδα που υποδύεται στη σειρά.

 

Η ίδια μιλώντας για την κατακόρυφη αύξηση των ακολούθων της, είπε στη Herald Pop: Στην αρχή εξεπλάγην. Όταν άνοιξα την εφαρμογή κάποια στιγμή, ο αριθμός των ακολούθων είχε αυξηθεί και όταν την ξαναάνοιξα είχε ανέβει ακόμη περισσότερο» τόνισε και πρόσθεσε:

 

«Μόνο το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ενδιαφέρονται για εμένα, μου προκαλεί μεγάλη χαρά».

Το 2013, ήρθε δεύτερη στην τέταρτη σεζόν του κορεάτικου «Next Top Model» και αφού πήρε πτυχίο από το πανεπιστήμιο έγινε εξώφυλλο στην κορεάτικη Vogue.

Δεδομένης της εμπειρίας της στο μόντελινγκ, δεν είναι έκπληξη ότι χρίστηκε η πρέσβειρα του Louis Vuitton, ενώ πρωταγωνιστεί και στη νέα καμπάνια της Adidas.

Και ενώ η Τζανγκ δεν θα επιστρέψει στη δεύτερη σεζον του «Squid Game», ανυπομονεί να συνεχίσει με την υποκριτική. «Δεν σκοπεύω να περιοριστώ σε συγκεκριμένο είδος» τόνισε μιλώντας στη The Korea Herald. «Μία είναι η επιλογή μου, που είναι να δουλεύω σκληρά» είπε.

squid game

Η Τζανγκ είναι σε σχέση με τον Νοτιοκορεάτη ηθοποιό Lee Dong-hwi, από το 2016. Είπε στο «Korea Pop» ότι ο αγαπημένος της είνα ικατενθουσιασμένος με την εκπληκτική επιτυχία της. «Είναι πολύ περήφανος για την επιτυχία του Squid Game. Αφού είναι και αυτός ηθοποιός με ενθαρρύνει πολύ και ανησυχεί για εμένα πολύ».

Squid Game: Η σειρά φαινόμενο του Netflix

Το Squid Game ή Παιχνίδι του Καλαμαριού είναι νοτιοκορεάτικο δράμα επιβίωσης του Netflix. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ήταν Χουάνγκ Τόνγκ-χιουκ, ενώ πρωταγωνιστούν οι Λι Τζονγκ-τζε, Παρκ Χε-σου, Ο Γιονγκ-σου, Ουί Χα-τζον, Τζανγκ Χο-γιον, Χο Σουνγκ-τε, Ανούπαμ Τριπάτι και Κιμ Τζου-ριουνγκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κορεάτικη σειρά βρίσκεται στο Νο1 του Top10 της δημοφιλούς streaming πλατφόρμας σε περισσότερες από 90 χώρες.

Η ιστορία του Squid Game ξεκινάει με τον Gi-hoon, έναν απελπισμένο, χωρισμένο και καταχρεωμένος άνδρα, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει.

Ως από μηχανής θεός εμφανίζεται μπροστά του ένας άνδρας, ο οποίος του προτείνει να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι, από το οποίο μπορεί να πλουτίσει.

Ο άγνωστος άνδρας δίνει στον Gi-hoon μία κάρτα, η οποία αποτελεί μία πρόκληση σε ένα αληθινό παιχνίδι επιβίωσης, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη 456 παίκτες, όλοι με το ίδιο υπόβαθρο.

squid game

Το παιχνίδι όμως δεν είναι τόσο απλό καθώς οι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι με θανάσιμους κινδύνους. Όμως δεν έχουν πολλές επιλογές. Ή θα παίξουν και θα κερδίσουν το τεράστιο χρηματικό έπαθλο ύψους 45 δισ. γουόν ή θα αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Το Squid Game καταφέρνει να καθηλώσει τους θεατές από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Squid Game: Στα αζήτητα για 10 χρόνια

Ο δημιουργός του Squid Game, Hwang Dong-Hyuk, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ότι είχε γράψει την πρώτη έκδοση του σεναρίου από το 2008.

Όμως, κανένα στούντιο δεν αγόραζε το concept του Squid Game, καθώς όπως του έλεγαν “ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς άτομα να μάχονται μέχρι θανάτου για λεφτά”.

Μία περίοδο ο Hwang Dong-Hyuk αναγκάστηκε να πουλήσει το laptop του για 675 δολ. προκειμένου να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

squid game

Σε διαφορετική συνέντευξη, ο Hwang Dong-Hyuk τόνισε πως οι συνθήκες της πραγματικής ζωή επηρέασαν την πλοκή του Squid Game.

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία που ήταν μια αλληγορία για τη μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία, κάτι που να αναπαριστά τον ακραίο ανταγωνισμό, όπως γίνεται με τον ακραίο ανταγωνισμό στη ζωή.

Ήθελα να χρησιμοποιήσω χαρακτήρες που όλοι έχουμε συναντήσει στη πραγματική ζωή. Ο κόσμος άλλαξε (σ.σ. λόγω covid). Όλα αυτά τα στοιχεία έκαναν την ιστορία πλέον ρεαλιστική σε σχέση με πριν από μια δεκαετία» είχε πει ο Hwang Dong-Hyuk.

squid game

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ