Squid Game: Η άγνωστη ζωή του πρωταγωνιστή Lee Jung-jae – Ο γάμος, το εστιατόριο και τα σχέδια για το…Χόλιγουντ

Ο κορυφαίος Νοτιοκορεάτης ηθοποιός, Lee Jung-jae, απολαμβάνει πλέον απόλυτα την καριέρα του που απογειώθηκε στο άψε-σβήσε μετά την παγκόσμια επιτυχία του “Squid Game”, της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Netflix.

Επιμέλεια: Βίκυ Καλοφωτιά

Το κοινό φαίνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό «διψούσε» για πρωτότυπες ιδέες και ευφάνταστα σενάρια και αυτό είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή της προβολής της δημιουργίας του Hwang Dong-hyuk.

Squid Game

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής εκμυστηρεύεται σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι παρά την ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία του, το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει ακόμα από το Χόλιγουντ με προσφορές για ρόλους εκτός των συνόρων της χώρας του.

Συγχρόνως, μιλώντας στο περιοδικό “Variety”, παραδέχεται πως «αν ερχόταν η σωστή πρόταση, θα ήμουν ευτυχής να βρεθώ στα γυρίσματα μιας παραγωγής  στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, πιστεύω ότι θα ήταν αρκετά διασκεδαστικό».

Squid Game: Ποιος είναι ο πλέον περιζήτητος πρωταγωνιστής Lee Jung-jae

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός -που στο παρελθόν υπήρξε και μοντέλο- γεννήθηκε στη Σεούλ στις 15 Δεκεμβρίου 1972 και είναι απόγονος μιας πλούσιας οικογένειας γιατρών και ιδιοκτητών ζυθοποιίας. Το 2008 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Dongguk University, παίρνοντας πτυχίο στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Κατά τις αρχές του 1990, τον ανακάλυψε ο Α Γιονγκ-σου και γρήγορα έγινε διάσημος στην τηλεόραση, με τις σειρές Feelings (1994) και Sandglass (1995), ακολουθώντας αποκλειστικά σχεδόν υποκριτική καριέρα.

Η καριέρα του εκτοξεύτηκε στη χώρα του, το 1998, με την ταινία “An Affair”, ενώ το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το 1993, με την ταινία “Love is Oh Yeah!”.

Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του το 1993, με τη σειρά “Dinosaur Teacher” . Κατά το τέλος αυτής της δεκαετίας απείχε από την τηλεόραση επιστρέφοντας στο τέλος της επόμενης δεκαετίας, και ακριβώς το ίδιο έκανε και την τρίτη δεκαετία, επιστρέφοντας το 2019, με τη σειρά “Chief of Staff”. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε και στην ταινία τρόμου “Svaha: The Sixth Finger”.

Lee Jungjae: Ήταν παντρεμένος με την αντιπρόεδρο της Samsung

Το  2010, συμμετείχε στη βραβευμένη νοτιοκορεατική ταινία “The Housemaid”, κερδίζοντας το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού στο πορτογαλικό φεστιβάλ Fantasporto. Το 1999, με την ταινία “City of the Rising Sun”, κέρδισε και το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού στα Blue Dragon Film Awards.

Είναι πολύ καλός φίλος με τον έτερο Νοτιοκορεάτη ηθοποιό, Jung Woo Sung, με τον οποίον δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά τα τελευταία 20 χρόνια. Μετά το 2000, ο Λι, έχει και εστιατόριο με ιταλικό φαγητό στη Σεούλ.

Για όσους αναρωτιούνται για το τι συμβαίνει στην προσωπική του ζωή, οι πληροφορίες λένε ότι ο διάσημος ηθοποιός ήταν παντρεμένος με την αντιπρόεδρο της Samsung, την Se Ryung και έχουν μαζί δύο παιδιά. Ωστόσο, το 2009 χώρισαν και το 2015, δημοσιοποιήθηκε η σχέση του με την επιχειρηματία, Lim Se Ryung, η οποία είναι η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου του κορεατικού κολοσσού τροφίμων Daesang Group.

Squid Game: Ο Lee ενσαρκώνει ένα ρόλο με τον οποίο το κοινό ταυτίζεται κατευθείαν

Στο “Squid Game” ο Lee υποδύεται τον Gi-hun, έναν άνδρα βουτηγμένο στη σπατάλη που παίζει τυχερά παιχνίδια νυχθημερόν, κλέβει από την οικογένειά του και  κονταροχτυπιέται με «καρχαρίες» του υποκόσμου ώσπου δέχεται μια μυστηριώδη πρόσκληση να γίνει ο υποψήφιος με τον αριθμό #456 στον θανατηφόρο διαγωνισμό που εκτυλίσσεται στην εν λόγω τηλεοπτική σειρά.

Μέσα στο παιχνίδι, η πλοκή τον παρουσιάζει ως έναν πρωταγωνιστή με τον οποίο το κοινό ταυτίζεται κατευθείαν, αφού τελικά εκφράζει τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε μια εχθρική προς τους ανθρώπους, οργάνωση, που κυριολεκτικά παίζει με τις ζωές τους.

Ήταν ένας ρόλος που ο Lee δέχτηκε με απόλαυση, έχοντας στην καλλιτεχνική του φαρέτρα -για περισσότερες από δύο δεκαετίες- κυρίως ρόλους όπου ενσάρκωνε ρομαντικούς πρωταγωνιστές.

Στις ταινίες αυτές περιλαμβάνονται και οι: “Il Mare”, “The Housemaid”, “New World” και “Deliver Us From Evil” (2020). Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό ηθοποιό, που έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση αρκετών σημαντικών ανθρώπων του εγχώριου κινηματογράφου, ανάμεσα στους οποίους και του ανεξάρτητου παραγωγού, Τζόναθαν Κιμ, ο οποίος τον γνωρίζει από τα 19 του.

Όπως δηλώνει μάλιστα με βεβαιότητα: «Του αξίζει απόλυτα η επιτυχία που απολαμβάνει με το “Squid Game”. Δεν θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πιο καλό άτομο».

Squid Game

Lee Jung-jae Αν παρουσιαζόταν μια καλή ευκαιρία στο Χόλιγουντ, θα ήμουν ανοιχτός σε αυτήν

Παρ’όλη την επιτυχία του στο Squid Game, εξακολουθεί να διατηρεί ένα προφίλ χαμηλών τόνων, όπως τονίζουν και τα κουτσομπολιά από τους κύκλους της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Κορέα.

Ο ίδιος από την πλευρά του αναφέρει σχετικά πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει για εμένα ως ηθοποιό, αλλά ο χαρακτήρας του Gi-hun αλλάζει πολύ κατά τη διάρκεια της σειράς. Έχει ένα μεγάλο φάσμα, το οποίο κάθε ηθοποιός θα ήθελε να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στην καριέρα του. Πιθανότατα είναι ίσως η πρώτη φορά που κλήθηκα να παίξω έναν χαρακτήρα με τέτοιο εύρος προσωπικότητας».

Squid Game

Τέλος, αναφορικά με τα επόμενα σχέδιά του, αποκαλύπτει τα εξής: «Αφού έγινα 40 ετών, ένιωσα την αντοχή μου να μειώνεται και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να επικεντρωθώ σε ένα πράγμα. Έτσι αποφάσισα να επικεντρωθώ μόνο στην υποκριτική», λέει χαμογελώντας.

«Τώρα που είμαι σχεδόν 50, το νιώθω περισσότερο, οπότε αποφάσισα ότι θα κάνω μόνο μία δουλειά τη φορά. Προς το παρόν, δεν έχω σχέδια για να κάνω ένα έργο στο εξωτερικό, αλλά αν παρουσιαζόταν μια καλή ευκαιρία, φυσικά θα ήμουν ανοιχτός σε αυτήν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ