Καλεσμένη στο «Πρωινό» ήταν η διαγωνιζόμενη στο «Game Of Chefs» Ρίμα Μούσα, η οποία συγκίνησε χθες με την ιστορία της ζωής της, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
“Στεναχωρήθηκα γιατί δεν περίμενα να με κόψουν από την πρώτη φάση. Τουλάχιστον να πάω στο δεύτερο στάδιο. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί τόσα χρόνια που κάνω αυτήν τη δουλειά και έχω τέτοια εμπειρία δεν το περίμενα” ομολόγησε και πρόσθεσε ότι σκέφτονταν να κάνουν ανακαίνιση αλλά λόγω της κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα.
Οι συντελεστές της εκπομπής «Πρωινό», τότε, της έκαναν έκπληξη και της ανακοίνωσαν ότι της κάνουν δώρο την ανακαίνιση του μαγαζιού της.
“Μας συγκίνησε στον ΑΝΤ1 η ιστορία σου και επειδή σε έκοψαν οι τρεις κριτές, αποφάσισε ο ΑΝΤ1 μέσω του «Πρωινού» να σου κάνει δύο δώρα, πρώτο η ανακαίνιση του μαγαζιού…” πήγε να πει ο Γιώργος Λιάγκας και πριν προλάβει να συνεχίσει η Ρίμα Μούσα ξέσπασε σε δάκρυα βαθιά συγκινημένη.
“Και μια δωροεπιταγή από σουπερμάρκετ αξίας 10.000 ευρώ για προμήθεια προϊόντων” πρόσθεσε ο παρουσιαστής.
Θα έρθεις να μας μαγειρέψεις;” της πρότεινε η Φαίη Σκορδά και η Ρίμα χαμογέλασε.
Η Ρίμα Μούσα συγκίνησε με την ιστορία της
Η Ρίμα είναι Κούρδα και έχει έρθει από τη Συρία. Ζει στην Ελλάδα με τον σύζυγο και τον γιο της εδώ και 26 με 27 χρόνια. “Ο γιος μου ήταν 1,5 έτους όταν ήρθαμε όλοι μαζί στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα χρόνια, 26 με 27, περάσαμε τόσα προβλήματα κάτω… Ο άνδρας μου ήταν διευθυντής στο τρένο. Τώρα ο γιος μου και ο άνδρας μου είναι μηχανικοί” είπε η Ρίμα στους τρεις κριτές του «Game Of Chefs».
Όπως εξήγησε, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Συρία γιατί ως Κούρδοι είχαν προβλήματα με τους Άραβες. “Εμείς οι Κούρδοι δεν έχουμε χώρα. Και επειδή ήμασταν στη Συρία πάντα είχαμε προβλήματα με τους Άραβες.
Σαν κράτος μας κυνηγούν. Φύγαμε για μια καλύτερη ζωή. Ο άνδρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος και δεν μπορούσε άλλο να μείνει γιατί ήταν Κούρδος. Και οι γονείς μου έχουν φύγει εδώ και 13-14 χρόνια. Τα πήραν όλα. Τα σπίτια μας, οι περιουσίες μας… έχουν χαθεί όλα” είπε η διαγωνιζόμενη με τους κριτές να επισημαίνουν ότι τούς παρέδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς.