Ο κλασικός Μαραθώνιος στη ΝΕΤ

Ο κλασικός Μαραθώνιος στη ΝΕΤ

Το πιο σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός του χειμώνα, τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα καλύψει με απευθείας συνδέσεις η ΝΕΤ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από τις 08.00 μέχρι και τις 12.00.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της ΕΡΤ – δημοσιογράφοι, τεχνικοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί – θα καλύψουν λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων δρομέων. Με 44 συνολικά κάμερες και 15 δημοσιογράφους της Διεύθυνσης Αθλητικών Προγραμμάτων, η ΕΡΤ θα καταγράψει την εξέλιξη του Μαραθωνίου από την εκκίνηση και τις ενδιάμεσες στάσεις μέχρι και τον τερματισμό.

Τον Μαραθώνιο θα σχολιάσουν ο Μιχάλης Μανουηλίδης και ο Μάκης Τσίλκος.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10.00, η ΝΕΤ θα καλύψει σε απευθείας σύνδεση με τον Αρχαιολογικό Χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, την Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου. Κατά την τελετή, ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραδώσει τη δάδα στους λαμπαδηδρόμους που θα μεταφέρουν τη φλόγα στον Βωμό, στην πόλη του Μαραθώνα.

Σήμερα (Π��ρασκευή, 9 Νοεμβρίου) στις 20.00 η ΕΤ1 θα μεταδώσει ζωντανά το Gala του Κλασικού Μαραθωνίου, στο οποίο θα βραβευθούν παλαίμαχοι αθλητές, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και εκπροσώπων του πολιτικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών κατέχει μια μοναδική θέση στα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, καθώς είναι ο μόνος που διεξάγεται επί της αυθεντικής Ολυμπιακής Μαραθώνιας Διαδρομής. Όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες φίλοι της διοργάνωσης από όλα τα μέρη του κόσμου δίνουν το «παρών» στο καθιερωμένο ραντεβού, δίνοντας μήνυμα ελπίδας και μεταφέροντας το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Εξαιρετικά υψηλή είναι και φέτος η συμμετοχή, αφού θα λάβουν μέρος 9.500 δρομείς στον Μαραθώνιο, 6.500 στον δρόμο των 5 χλμ και 7.500 στα 10 χλμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ