Ο Χρήστος Μάστορας στο “Ενώπιος Ενωπίω” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον  Χρήστο Μάστορα.

O frontman του συγκροτήματος «Μέλισσες» μίλησε για την εκρηκτική του πορεία.

Άνοιξε την καρδιά του, αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια και στο χωριό του, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα.

“Έζησα μέχρι τα 3,5 μου στο χωριό, πήγαινα όμως κάθε καλοκαίρι” λέει ο Χρήστος Μάστορας.

“Όταν έγινε ο διαχωρισμός από τις μεγάλες δυνάμεις, όλοι οι ελληνόφωνες μείναμε εκτός Ελλάδας. Όταν σε έναν Βορειοηπειρώτη κάνεις την ερώτηση από που είσαι, η απάντηση είναι δύσκολη, δεν χωράει μέσα σε μια λέξη, πρέπει να αρχίσεις να εξιστορείς” περιγράφει ο τραγουδιστής.

“Εγώ δεν βίωσα ρατσισμό, το 1990 όταν επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, οι Έλληνες μας υποδέχτηκαν σαν αδέλφια, σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε από τα ΜΜΕ ένα αίσθημα φόβου, απέναντι στους Αλβανούς, κάποιοι ίσως όντως να ήταν εγκληματίες, δυστυχώς όμως την πλήρωσαν και οι Αλβανοί οικογενειάρχες πoυ ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα, οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν πως είναι Αλβανοί και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα, τη δική μας εθνική συνείδηση, έγινε μια παραχάραξη της ιστορίας εκεί. Νιώθω περήφανος για τις δυσκολίες που μου προσέφεραν οι δυσκολίες των προγόνων μου, μια ιστορία που ανοίγει πόρτες στη ζωή μου” πρόσθεσε φανερά συγκινημένος.

Ο τραγουδιστής θυμήθηκε και ένα περιστατικό με θαυμάστρια που δεν… ξεχνιέται.

“Με αγνοούν παντελώς οι θαυμάστριες, είναι όλες πάνω στον μπασίστα και τον κιθαρίστα” είπε με χιούμορ ο Χρήστος Μάστορας και συμπλήρωσε: “με φλερτάρουν με μέτρο. Νιώθω κολακευμένος. Παλιά είχα μια μηχανή και δεν την γνώρισα από κοντά αυτή τη θαυμάστρια αλλά είχε αφήσει πάνω στη μηχανή μου το σουτιέν της. Και ήταν αρκετά μεγάλο, εξωπραγματικά μεγάλο, μπορεί να μου έκαναν και φάρσα οι άλλοι. Δεν το κράτησα, το δώρισα” ανέφερε.

Δείτε το Ά μέρος:

Χρήστος Μάστορας: Η γνωριμία με την Ρίτα Γουίλσον και τον Τομ Χανκς

Ο Χρήστος Μάστορας συνδέεται με μια ξεχωριστή φιλία με την Ρίτα Γουίλσον, αλλά και με τον σύζυγό της, Τομ Χανκς. Στο “Ενώπιος Ενωπίω” μίλησε η Ρίτα Γουίλσον για την γνωριμία τους και την επιτυχημένη συνεργασία, με το τραγούδι, «Let Me Be».

“Χρήστο είμαι πολύ χαρούμενη για σένα, θα ήθελα να πω σε όλους για την πρώτη γνωριμία μας που ήταν μέσω zoom. Υπήρχε διαφορά ώρας, γιατί εγώ ζούσα στο Λος Άντζελες και ο Χρήστος στην Αθήνα. Ήταν ο μόνος τρόπος να βρισκόμαστε και να γράψουμε το τραγούδι μας “Let Me Be”.

Όταν άκουσα τη φωνή του Χρήστου την ερωτεύθηκα αμέσως γιατί έχει ψυχή, τόση παρουσία και αυθεντικότητα. Αισθάνομαι ότι ο Χρήστος έχει πολλά μέρη στον κόσμο που μπορεί να πάει, το θέμα είναι που θέλει να στρέψει την προσοχή του και τι θέλει να κάνει, γιατί το ταλέντο το έχει.

Ακόμα και όταν βρισκόμαστε περιστασιακά και τραγουδάμε, φέρνει τόση ταπεινότητα, και καλαισθησία σε ότι κάνει. Είμαι πολύ ευγνώμων που είναι φίλος μου ο Χρήστος, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και έχει απίστευτη αίσθηση του χιούμορ, και σίγουρα έχει να πάει σε πολλά μέρη και ανυπομονώ να δω το που αλλά είμαι ευγνώμων για τη φιλία του και την ικανότητα να γράφουμε μαζί τραγούδια, και να δω τι θα κάνει σαν καλλιτέχνης στον κόσμο” είπε η Ρίτα Γουίλσον.

“Μια πολύ σημαντική Ελληνίδα με την οποία έχουμε και κοινή καταγωγή, η μητέρα της είναι από ένα χωριό κοντά στο δικό μου” είπε ο Χρήστος Μάστορας.

Δείτε το Β μέρος:

Χρήστος Μάστορας: Δεν είμαι ερωτευμένος

“Δεν είμαι ερωτευμένος, άρα είναι η ώρα να γράψω” σημείωσε ο Χρήστος Μάστορας

“Εμπνέομαι κυρίως στην απώλεια ή στο τέλος ενός έρωτα και αναζητώ πολλές φορές το δράμα σε μια σχέση, αυτό βέβαια δεν είναι πάρα πολύ καλό για τη σχέση, με εμπνέει ο πόνος, συνήθως προκαλώ καταστάσεις που δεν είναι σωστές για να γράφω, το κάνω υποσυνείδητα, πρέπει να το δουλέψω χρειάζεται διαλογισμό και ψυχανάλυση. Τώρα δεν είμαι ερωτευμένος, είναι η ώρα να γράψω” κατέληξε ο Χρήστος Μάστορας.

“Δεν σκέφτομαι τον γάμο, δεν έχω βρει την κατάλληλη ακόμα” τόνισε ο τραγουδιστής, ενώ με ιδιαίτερο χιούμορ σημείωσε ότι είναι έτοιμος για προξενιό.

“Τα παιδιά τριγυρίζουν συνεχώς στο μυαλό μου, μια κορούλα θα την ήθελα κάποια στιγμή” είπε και πρόσθεσε… “πρέπει να πάρουμε και το επίδομα”.

Δείτε το Γ μέρος:

Δείτε το Δ μέρος:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ