Netflix: Όλοι έχουν κολλήσει με αυτή τη σειρά επιστημονικής φαντασίας – Είχε 81 εκατ. προβολές σε μία εβδομάδα

Στην κορυφή του ελληνικού Netflix βρίσκεται η νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας «Το πρόβλημα των 3 Σωμάτων»  (3 Body Problem).  Αν και πολλοί είχαν χαμηλές προσδοκίες για την πορεία της νέας σειράς του Netflix, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Πολλοί ήταν απρόθυμοι να την δουν επειδή πίσω από αυτή βρίσκονται οι δημιουργοί του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Ο Weiss και όλοι ξέρουμε πώς τελείωσε μια από τις πιο cult σειρές των τελευταίων δεκαετιών. Αρκετοί συνδρομητές του Netflix δεν ήθελαν να δώσουν στον Benioff και στον Weiss μια δεύτερη ευκαιρία. Όμως αποδείχθηκε ότι ο κόσμος τελικά λατρεύει «Το πρόβλημα των 3 Σωμάτων».

«Διασχίζοντας ηπείρους και δεκαετίες, πέντε πανέξυπνοι φίλοι κάνουν συνταρακτικές ανακαλύψεις, καθώς οι νόμοι της επιστήμης καταρρέουν και μια υπαρξιακή απειλή αναδύεται», αναφέρεται στην περιγραφή της σειράς.

Πρωταγωνιστούν: Τζες Χονγκ,Λίαμ Κάνινγκχαμ,Έιζα Γκονζάλεζ

Δημιουργοί: Ντέιβιντ Μπένιοφ,Ντ. Μπ. Γουάις,Αλεξάντερ Γου

Δείτε το τρέιλερ της σειράς «Το πρόβλημα των 3 Σωμάτων»

 

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας, η οποία βασίζεται στο κινέζικο μυθιστόρημα The Three-Body Problem του Liu Cixin, εξερευνά πώς η «μοιραία απόφαση» μιας γυναίκας στη δεκαετία του 1960 στην Κίνα «αφήνει αντίκτυπο μέσα στον χρόνο και τον χώρο μέχρι σήμερα».

Ξεκινά κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης της Κίνας στη δεκαετία του ’60, αλλά συνεχίζει να εξερευνά διάφορες ηπείρους και δεκαετίες ενώ «πέντε φίλοι κάνουν συγκλονιστικές ανακαλύψεις καθώς καταρρέουν οι νόμοι της επιστήμης και εμφανίζεται μια υπαρξιακή απειλή».

Η σύνοψη της σειράς «Το πρόβλημα των τριών σωμάτων»

Στο αποκορύφωμα της Πολιτιστικής Επανάστασης, η κινεζική κυβέρνηση κατασκευάζει μια μυστική στρατιωτική βάση. Η Ye Wenjie, μια νεαρή αστροφυσικός που υποβάλλεται σε “επανεκπαίδευση”, εντάσσεται στην ερευνητική ομάδα. Σε αυτό το απομονωμένο μέρος, πρέπει να εργαστεί σε ένα σύστημα τηλεμετάδοσης που κατευθύνεται προς το διάστημα και σταδιακά ανακαλύπτει την πραγματική αποστολή της βάσης.

Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα, καθώς ένα παράξενο κύμα αυτοκτονιών πλήττει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, ο διακεκριμένος ερευνητής νανοτεχνολογίας Wang Miao γίνεται μάρτυρας παραφυσικών φαινομένων που κλονίζουν τις πεποιθήσεις του ως ορθολογικού ανθρώπου.

«Όταν οι νόμοι της φύσης διαλύονται με ανεξήγητο τρόπο, μια δεμένη ομάδα λαμπρών επιστημόνων πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με έναν ακλόνητο ντετέκτιβ και μια μυστηριώδη υπηρεσία πληροφοριών για να σώσουν τον κόσμο», αναφέρεται στη σύνοψη του Netflix για το 3 Body Problem.

Netflix σειρά επιστημονικής φαντασίας «Το πρόβλημα των 3 Σωμάτων»  (3 Body Problem).
NETFLIX

Βρίσκεται στο Top 10 σχεδόν 100 χωρών

Αν και ορισμένοι κριτικοί δεν έχουν εντυπωσιαστεί πολύ από τη σειρά, όλοι όσοι συντονίζονται δεν μπορούν να σταματήσουν να την βλέπουν.  Αυτό προκύπτει από τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ωρών προβολής που έχει συγκεντρώσει από τότε που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα streaming την περασμένη εβδομάδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι πάνω από 81.000.000!

Κανείς δεν ξέρει σε τι βαθμό παίζει ρόλο το γεγονός ότι οι John Bradley, Benedict Wong, Eiza González, Liam Cunningham και Alex Sharp πρωταγωνιστούν στη σειρά,  όμως σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι οι Benioff, Weiss και Woo είναι απλώς οι απόλυτοι νικητές. Η σειρά γνωρίζει την αποθέωση στα social media.

«Το πρόβλημα των 3 Σωμάτων» έχει μπει στη λίστα του εβδομαδιαίου Top 10 με τις κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές (στα αγγλικά) που έχουν τις περισσότερες προβολές, και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 11.000.000 προβολές και 81.7000.000 ώρες προβολών μέχρι στιγμής.

Το 3 Body Problem έχει μπει στο Top 10 σε 93 χώρες, οπότε έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα.

Το μυθιστόρημα του Cixin αρχικά θεωρήθηκε δύσκολο να διασκευαστεί από τους κινηματογραφιστές λόγω της περίπλοκης πλοκής του και του συγκεχυμένου χρονολογίου του, αν και προφανώς οι Benioff, Weiss και Woo έχουν κάνει αξιοπρεπή δουλειά για να καταφέρουν να το χειριστούν με επιτυχία.

Οι δημιουργοί της σειράς παραδέχτηκαν ότι ήταν ένα «αποθαρρυντικό εγχείρημα» για να αναλάβουν, αλλά ο Woo εξήγησε ότι οι άνθρωποι στον χώρο συχνά πρέπει να «κάνουν πέρα τον θόρυβο», δηλαδή να αγνοήσουν τις όποιες αμφιβολίες και επικρίσεις για να ζωντανέψουν το όραμά τους.

Πηγή: FOXreport.gr

Απάτες κρυπτονομισμάτων με τη χρήση του ChatGPT έχουν κατακλύσει το YouTube

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με την γυναίκα που ψωνίζει σε 23 δευτερόλεπτα;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ