Netflix – Μέχρι να μας χωρίσει ο φόνος: Σόρινγκ vs Χέισομ, πού βρίσκεται σήμερα το εγκληματικό δίδυμο της νέας true crime σειράς

To ημερολόγιο γράφει 3 Απριλίου 1985 και το σπίτι των Χέισομ έχει «καλυφθεί» από το πέπλο του θανάτου. Η αστυνομία ανακαλύπτει μια φρικτή αιματοβαμμένη σκηνή εγκλήματος: ο Ντέρεκ και η Νάνσυ Χέισομ εντοπίζονται σφαγμένοι στο σπίτι όπου διέμεναν έξω από το Λίντσμπουργκ της Βιρτζίνια.

Η έρευνα που ακολούθησε επικεντρώθηκε στην κόρη τους Ελίζαμπεθ Χέισομ, 20 ετών, και τον φίλο της Γενς Σόρινγκ, γιο ενός Γερμανού διπλωμάτη, 18 ετών.

Αν και αρχικά δεν θεωρήθηκαν ύποπτοι, ο Σόρινγκ και η Χέισομ κατέφυγαν στην Αγγλία μετά τις δολοφονίες, όπου ζούσαν με ψεύτικα ονόματα. Το 1986, συνελήφθησαν.

Αργότερα ο Σόρινγκ ομολόγησε τη διπλή δολοφονία, λέγοντας ότι σκότωσε τους γονείς της πρώην κοπέλας του ενώ εκείνη τον περίμενε σε ένα ξενοδοχείο. Ωστόσο, λίγο μετά ανασκεύασε την ομολογία του και είπε ότι εκείνος ήταν αυτός που περίμενε στο ξενοδοχείο ενώ η κοπέλα του δολοφονούσε τους γονείς της. Είπε μάλιστα στις Αρχές ότι έκανε την αρχική του ομολογία σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την Χέισομ με την πεποίθηση ότι θα του χορηγηθεί διπλωματική ασυλία.

Ο δικαστικός Γολγοθάς που ακολούθησε με το ζευγάρι να αλληλοκατηγορείται συνεχώς πετώντας την ταμπέλα του δολοφόνου ο ένας στον άλλο έκανε του πάντες να αναρωτιούνται: Eίναι η Xέισομ μία όμορφη και έξυπνη δολοφόνος ή είναι το θύμα μίας εμμονικής σχέσης με έναν δολοφόνο; Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχουν δύο άνθρωποι που ξέρουν τι συνέβη μέσα στο σπίτι των Χέισομ, αυτοί είναι ο Γενς και η Ελίζαμπεθ.

Το 1990, ο Σόρινγκ καταδικάστηκε για τη δολοφονία των γονιών της πρώην φίλης του, Eλίζαμπεθ Χέισομ, ενώ εκείνη καταδικάστηκε για συνέργεια στους φόνους για το εν λόγω έγκλημα.

Συνολικά 33 χρόνια μετά τη δίκη, η υπόθεση Σόρινγκ εναντίον Χέισομ είναι το θέμα της νέας true crime σειράς του Νetflix με τίτλο: «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Φόνος: Σόρινγκ εναντίον Χέισομ». Μέσα σε τέσσερα επεισόδια η σειρά ντοκιμαντέρ ασχολείται με τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση. Το ανατριχιαστικό είναι πως στο ντοκιμαντέρ μιλά και ο ίδιος ο Σόρινγκ.

Που βρίσκονται όμως σήμερα ο Σόρινγκ και η Χέισομ;

Ελίζαμπεθ Χέισομ

Η Ελίζαμπεθ Χέισομ έμεινε στη φυλακή για 32 χρόνια από τα συνολικά 90 που προέβλεπε η ποινή της ποινή αφού ομολόγησε την ενοχή της για συνέργεια στους φόνους των γονιών της το 1987.
Το 2019 αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους και το 2020 απελάθηκε στη χώρα καταγωγής της, τον Καναδά.

Γενς Σόρινγκ

Ο Σόρινγκ δικάστηκε για δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού το 1990 και καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

Το 2019, αποφυλακίστηκε υπό όρους, αφού τα προηγούμενα αιτήματά του για αποφυλάκιση είχαν απορριφθεί 14 φορές.
Όταν αποφυλακίστηκε, ο Σόρινγκ είπε στους δημοσιογράφους: «Αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου» και έπειτα ο ίδιος απελάθηκε στη Γερμανία.

Ο Σόρινγκ δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες ή να έχει επαφή με την οικογένεια των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Eλίζαμπεθ Χέισομ.

Από το 2019, ο Σόρινγκ έχει αποξενωθεί από τον πατέρα και τον αδελφό του ενώ είχε σχέδια να πραγματοποιήσει ομιλίες ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης. «Το πέρασα αρκετά καλά, νομίζω», είπε. «Δεν με έσπασαν… Ήμουν ένας ελεύθερος άνθρωπος που φυλακίστηκα παρά τη θέλησή του, και πάλεψα να φύγω», είχε δηλώσει.

Πηγή: FOXreport.gr

Αυτό το πρόβλημα στα μάτια συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο για τροχαία σε οδηγούς

Ξεκαρδιστικό βίντεο με γάτα που έχει βρει το πιο απίθανο μέρος για ύπνο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ