Netflix: Έξτρα χρέωση για «κοινόχρηστους λογαριασμούς» – Πότε θα εφαρμοστεί

Το Netflix προειδοποίησε τους χρήστες που χρησιμοποιούν παράνομα δωρεάν τις υπηρεσίες, καθώς ο κολοσσός του streaming σχεδιάζει να εφαρμόσει την από καιρό υποσχεθείσα καταστολή της κοινής χρήσης λογαριασμών.

Η εταιρεία είπε κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας αναφοράς για τα κέρδη της την Τρίτη ότι μπορεί να αρχίσει να χρεώνει στους συνδρομητές έξτρα στις αρχές του επόμενου έτους για την κοινή χρήση ενός λογαριασμού Netflix.

Τα στελέχη αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στις προσαυξήσεις για την κοινή χρήση κωδικών τον Απρίλιο, αφού το Netflix σημείωσε μείωση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου με φανερή μείωση των συνδρομητών.

«Έχουμε καταλήξει σε μια προσέγγιση για τη δημιουργία εσόδων από την κοινή χρήση λογαριασμών και θα αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε ευρύτερα από τις αρχές του 2023», ανακοίνωσε το Netflix.

«Αφού ακούσουμε τα σχόλια των καταναλωτών, θα προσφέρουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις συσκευές τους πιο εύκολα και να δημιουργούν δευτερεύοντες λογαριασμούς, εάν θέλουν να πληρώσουν για την οικογένεια ή τους φίλους τους» σημειώνεται.

Το νέο σχέδιο για έξτρα χρέωση για τους κωδικούς του Netflix

Το νέο σχέδιο είναι ένα αντίμετρο στην «επιδημία» κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης που μαστίζει την εταιρεία από την ίδρυσή της. Ενώ το Netflix καθοδηγεί τους χρήστες να μην μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους με άτομα έξω από το σπίτι τους, η πρακτική φέρεται να κοστίζει στο Netflix πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε απώλεια εσόδων από τους χρήστες που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς άλλων.

Το Netflix δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πόσο επιπλέον θα χρεώσει. Η εταιρεία εφαρμόζει πιλοτικά το νέο σύστημα κοινής χρήσης λογαριασμών στη Λατινική Αμερική, όπου οι κάτοχοι λογαριασμών χρεώνονται επιπλέον 3-4 δολάρια ανά «δεύτερη κατοικία». Πάντως, αναμένεται ότι το κόστος για κάθε επιπλέον χρήστη να ποικίλλει ανάλογα με την τιμή του αρχικού λογαριασμού. Για παράδειγμα, όσοι έχουν το νέο φθηνότερο πακέτο του Netflix, το οποίο υποστηρίζεται από διαφημίσεις, θα πληρώνουν λιγότερα για κάθε επιπλέον χρήστη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ