Μουσική υπηρεσία από το Twitter

Μουσική υπηρεσία από το Twitter 

Το Twitter ανακοίνωσε μία μουσική υπηρεσία η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της τις επόμενες ώρες και θα είναι διαθέσιμη μέσω Web αλλά και μίας εφαρμογής για iOS αρχικά, με την αντίστοιχη για Android να ακολουθεί αργότερα.

Αρχικά, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Όλα τα τραγούδια της υπηρεσίας προέρχονται από τα iTunes, Spotify και Rdio και υποστηρίζεται ένα σύντομο preview τους. Όσοι όμως είναι συνδρομητές των Rdio και Spotify θα μπορούν να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους και να ακούν πλήρη τα μουσικά κομάτια.

Η εφαρμογή έχει τέσσερις καρτέλες-κατηγορίες: popular, emerging, suggested και #nowplaying. Στην τελευταία εμφανίζονται τα τραγούδια που έχουν γίνει tweet προσφάτως από τους καλλιτέχνες και τους άλλους χρήστες που ακολουθεί ο εκάστοτε χρήστης.

Όσον αφορά στην κατηγορία των δημοφιλών, θα περιέχονται τα μουσικά κομμάτια τα οποία συζητιούνται και ακούγονται περισσότερο στο Twitter, ενώ στην κατηγορία emerging θα υπάρχουν νεοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες.

Στην κατηγορία των προτεινόμενων, θα εμφανίζονται μουσικές που το σύστημα προτείνει στον εκάστοτε χρήστη με βάση τα μουσικά του ακούσματα, που προκύπτουν φυσικά από τη χρήση της υπηρεσίας.

Πηγή:e-pcmag.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ