Μανούσος Μανουσάκης: «Ποιος ενδιαφέρεται για τους τσιγγάνους, είπαν και απέρριψαν τους Ψίθυρους καρδιάς»

Συνέντευξη παραχώρησε στο «Στούντιο4»  o σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και μεταξύ άλλων μίλησε για τις επιτυχίες που έχει σημειώσει στη μικρή οθόνη.

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Σταθάτου

«Οι απαγορευμένοι έρωτες σου δίνουν την ευκαιρία, να πεις πίσω από την εικόνα μια ιστορία» είπε ο Μανούσος Μανουσάκης, μιλώντας για τις επιτυχημένες σειρές που δημιούργησε στην ιδιωτική τηλεόραση.

Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για τις αντιστάσεις που βρήκε: «αντιστάσεις στο ξεκίνημα, όχι, δεν βρήκα. Ίσα ίσα. Ούτε και για τους Ψίθυρους καρδιάς που το ήθελαν όλοι. Όχι, δεν το ήθελε ο ΑΝΤ1 και πήγα και το έκανα στο MEGA. Μου είχαν πει «και ποιος ενδιαφέρεται για τους τσιγγάνους;». Μόλις το άκουσε όμως ο Τζώνη Καλημέρης στο MEGA, είπε «αυτό φερ’ το τώρα εδώ». Ενώ σημείωσε πως θεωρεί ότι βοήθησε πολύ στο θέμα των τσιγγάνων και την θέση τους στη κοινωνία.

Πέθανε η Μέρι Κουάντ – Ήταν η σχεδιάστρια μόδας που καθιέρωσε το μίνι

Αναφερόμενος στο “Άγγιγμα Ψυχής” δήλωσε πως όταν το πρότεινε στο Mega, το απέρριψαν, ενώ στον Ant1 το ήθελαν αμέσως. Με το “Τμήμα Ηθών” επίσης όταν το πρότεινε στον Μίνωα Κυριακού, είχε άμεσα θετική ανταπόκριση. Μάλιστα σημείωσε πως το “Η αγάπη ήρθε από μακριά” ήταν πρόταση του Θοδωρή Κυριακού, ενώ εκείνος ως θέμα το φοβήθηκε, διότι οι σχέσεις ήταν ηλεκτρισμένες και το συγκεκριμένο προσφυγικό είχε έρθει μόλις στην Ελλάδα (η σειρά μιλούσε για τον έρωτα μιας Ελληνίδας και ενός Αλβανού).

«Είναι λίγο νωρίς ακόμα του είχα πει γιατί τότε ήταν πολύ ηλεκτρισμένες οι σχέσεις και μόλις είχε έρθει αυτό το προσφυγικό στην Ελλάδα. Υπήρχε μια ένταση, δεν ήταν κάτι απλό, επέμενε όμως ο κ. Κυριακού να το κάνουμε και είχε δίκιο» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Netflix: Η λίστα με τις σειρές που κόπηκαν

Ενώ σ’ ερώτηση της Νάνσυ Ζαμπέτογλου, για το εάν θεωρεί πως βοήθησε στο θέμα των τσιγγάνων και των Αλβανών μέσα από τις σειρές του, ο κύριος Μανουσάκης απάντησε θετικά: «Αισθάνομαι πάρα πολύ ότι βοήθησα και μου το μετέφεραν οι ίδιοι. Μου μετέφεραν το γεγονός ότι πραγματικά η θέση τους άλλαξε βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι και άρχισε να γίνεται ένας βηματισμός» δήλωσε ο κύριος Μανουσάκης. Ενώ για το πως έπεισε τους Ρομά, να τον βοηθήσουν στην σειρά εξήγησε πως στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, αλλά όταν είδαν το πρώτο επεισόδιο «άνοιξαν όλες οι πόρτες».

Σ’ ερώτηση για το τι κάνει την επιτυχία σε μια σειρά, ο Μανούσος Μανουσάκης εξήγησε πως την επιτυχία τι κάνει το θέμα και το να έχει ένα συγχρονισμό με τη κοινωνία. Εν συνεχεία ανέφερε πως προκειμένου να γίνου σειρές όπως το “Ψίθυροι Καρδιάς”, το “Μη μου λες αντίο”, το “Άγγιγμα Ψυχής” και το “Κόκκινο Ποτάμι” απαιτούσε μεγάλη μελέτη και προσοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ