Μάκης Δελαπόρτας: Ποια ταινία σταμάτησε η Βουγιουκλάκη για έξι μήνες

Στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένος, ξανά, ο Μάκης Δελαπόρτας, προκειμένου να δώσει στο κοινό ακόμα περισσότερες άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια του ελληνικού σινεμά.

Ο μακιγιέρ που ζήτησε τα ίδια χρήματα με τον Χορν και το κλείσιμο της εταιρείας του Θανάση Βέγγου.

Ξεκίνησε από μία παλιά ταινία με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν: «Για τις ανάγκες της ταινίας “Αλίμονο στους Νέους” κάλεσαν έναν ξένο μακιγιέρ που ζήτησε τα ίδια χρήματα με τον Χόρν, που ήταν ο πρωταγωνιστής», είπε και συνέχισε μιλώντας για το δράμα που έζησε ο Θανάσης Βέγγος όταν θέλησε να γίνει κινηματογραφικός παραγωγός όμως τελικά δεν πήγε καθόλου καλά: «Ο Θανάσης Βέγγος ήταν τελειομανής, ήθελε να γυρίζει κάθε σκηνή 30 φορές. Δεν μπόρεσε να καλύψει τα έξοδα των ταινιών του και έκλεισε την εταιρία του».

Το άγνωστο ειδύλλιο Καλουτά-Κωνσταντάρα

Ένα άγνωστο ειδύλλιο της εποχής αποκάλυψε επίσης ο Μάκης Δελαπόρτας, αυτό ανάμεσα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Άννα Καλουτά. Ο ίδιος είπε: «Η Άννα Καλουτά έζησε για πέντε χρόνια έναν μεγάλο έρωτα με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα… Ο Κωνσταντάρας ήταν ζηλιάρης. Στην ταινία “Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν” δεν άφησε τον Αλεξανδράκη να φλερτάρει την Καλουτά, διέκοψε τα γυρίσματα».

Και συνέχισε για τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα: «Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ο πιο καθαρός ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου. Τα πουκάμισα είχαν το μονόγραμμά του και λουζόταν με την κολόνια».

Η πανταχού παρών… μαμά της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Ο Μάκης Δελαπόρτας επίσης μίλησε για τις… μαμάδες του ελληνικού κινηματογράφου, δηλαδή τις μαμάδες των σταρ της εποχής που επέβλεπαν πάντα τις κόρες τους και δεν τις άφηναν κάνουν ούτε βήμα χωρίς εκείνες. Μία από αυτές ήταν και η μητέρα της Ζωζώς Σαπουντζάκη: «Η κυρία Φιλίτσα, η μαμά της Ζωζώς Σαπουντζάκη, αποφάσιζε τα πάντα για τη Ζωζώ, από το ρόλο που θα παίξει μέχρι με ποιον θα μιλήσει».

Και συνέχισε: «Ο Δαλιανίδης απαγόρευσε στη Σαπουντζάκη να φέρει τη μαμά της στο γύρισμα και εκείνη πήγε σε έναν λόφο και τον παρακολούθησε με κιάλια».

Η ταινία της Αλίκης που σταμάτησε για έξι μήνες

«Η Αλίκη στο Ναυτικό σταμάτησε για έξι μήνες λόγω καβγά ανάμεσα στην Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ. Στις πρώτες ταινίες που γύρισαν δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους, είχαν τρομερή αντιπαλότητα. Ο Παπαμιχαήλ είχε τσαγανό, δεν ανεχόταν πολλά πολλά.

Στις πρώτες ταινίες είχαν πολλά προβλήματα. Ο Σακελλάριος τους τα έφτιαξε για να βγει η ταινία. Τους ήθελε ο κόσμος για αυτό έκαναν ταινίες μαζί. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ όταν έκανε ταινίες μόνος του τα εισιτήρια έπεφταν. Ο κόσμος τους ήθελε μαζί…

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η γυναίκα που καθιέρωσε στο ελληνικό σινεμά τα τραγούδια. Ξαφνικά η Αλίκη τραγουδάει το «Ρίκοκο» και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Από τότε υποχρέωσαν όλους τους ηθοποιούς να τραγουδούν στις ταινίες τους. Από την Αλίκη ξεκίνησε αυτό…» αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας για την σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ