Καψώχας: Να αναβαπτισθεί η δημοσιογραφία

Καψώχας: Να αναβαπτισθεί η δημοσιογραφία

Το μήνυμα του Σωτήρη Καψώχα για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ:

“Γράφω αυτό το κείμενο όχι για να συστηθώ, ούτε γιατί βαυκαλίζομαι ότι μπορώ να αλλάξω τα πράγματα που τόσο πολύ μας πληγώνουν – και μας προσβάλλουν – καθημερινά, ως πολίτες και ως εργαζόμενους. Το κάνω γιατί θέλω να δείξω ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει ταυτόχρονα αντίθετες ενέργειες, ακόμη και στη διάρκεια αυτής της ερεβώδους πραγματικότητας.

Οι δημοσιογράφοι και η δημοσιογραφία, πρέπει να αναβαπτισθούν, ιδιαίτερα κάτω από τις συνθήκες που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Δεν μπορεί εμείς οι δημοσιογράφοι να κινούμαστε έξω από τα συμβαίνοντα ή να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι τρέχει στην ελληνική κοινωνία. Είμαι κατά των ενεργειών που κινούνται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συντεχνιακών συμφερόντων και κατά της ισοπεδωτικής λογικής του κοινού νου.

Είμαι κατά του συνδικαλισμού όταν κρύβεται και σέρνεται πίσω από τις σκοπιμότητες των κομμάτων.

Εκτιμώ σε ένα αρχαίο έργο την πρωτοτυπία του. Το μόνο όμως που μας συνδέει με το παρελθόν είναι η αντιπαράθεση.

 Κατεβαίνω στις εκλογές για το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ με το συνδυασμό «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» με τη βασική αρχή ότι η δημοσιογραφία δεν έχει να εκφράσει μία πραγματικότητα. Είναι η ίδια μία πραγματικότητα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ