Η Realnews σήμερα

Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Οι Ελληνες δεν έχουν κράτος! “κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, αναφερόμενη στον Σόιμπλε, ο οποίος “προετοιμάζει το έδαφος για νέο μνημόνιο”. Η Realnews δημοσιεύει “το νέο γερμανικό σχέδιο δανεισμού της χώρας μας με “ρήτρα μεταρρυθμίσεων” “. Το ρεπορτάζ σημειώνει: “15 έως 17 δισ. ευρώ θα χορηγηθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα δανειακή σύμβαση που καταρτίζεται από ειδική ομάδα Γερμανών οικονομολόγων και στην οποία δεν περιλαμβάνονται άμεσα εισπρακτικά μέτρα”. Στο γερμανικό σχέδιο “για την ελάφρυνση του χρέους προβλέπεται παράταση της λήξης των δανείων διάσωσης έως 50 χρόνια, αλλά και μείωση των επιτοκίων σε ορισμένα από τα προηγούμενα δάνεια κατά 50 μονάδες βάσης”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: ” “Ρήτρα” Σόιμπλε…”. Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τι θα συνέβαινε, αν ξαφνικά αύριο το πρωί οι δανειστές μας αποφάσιζαν να διαγράψουν πλήρως το ελληνικό χρέος; Εχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος; Εχουμε διορθώσει τις ατέλειες στην οργάνωση του κράτους μας; Εχουμε εκσυγχρονίσει τις δομές του; Εχουμε «πατάξει» τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά; Εχουμε πραγματοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να εξορθολογισθεί η λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς; Εν ολίγοις: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια νέα, διαφορετική εθνική πορεία, που όχι μόνο δεν θα καταλήξει και πάλι στην πτώχευση, αλλά, αντίθετα, θα επαναφέρει τη χώρα στον δρόμο των επιτυχιών;”

Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης φωτίζει τις μεγάλες αδυναμίες της Αριστεράς που επί 70 χρόνια, θέλει δεν θέλει, ποτίζει και θρέφει το Σύστημα. Εξαιτίας των ηγετικών κρίσεων και των θανάσιμων λαθών της η Αριστερά άφησε να φύγουν αναρίθμητα ταλέντα της που σκόρπισαν στην «απέναντι πλευρά», ιδιαίτερα δε στα MEDIA, όπου οι σπουδαιότεροι «βαρόνοι» τους και οι καλύτερες «πέννες» τους είναι πρώην ΕΠΟΝίτες και ΚΝίτες. Τα σημερινά αριστερά κόμματα, διασπασμένα και διχασμένα, οδεύουν προς τις εκλογές επαναπαυόμενα στη λαϊκή οργή και στην πλημμυρίδα των ανένταχτων αριστερών. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και προηγείται, να υπόκειται και αυτός σε υπόκωφες δονήσεις λόγω ενδοκομματικών διαφωνιών.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Ποιοι εισηγούνται στον Σαμαρά πρόωρες εκλογές. Τα 3 σενάρια που προτάθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

– Ο Τσίπρας απειλεί με έκτακτο Συνέδριο. Αρχηγικό μήνυμα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση.

– Κωστής Χατζηδάκης: “Η προσφυγή σε εθνικές κάλπες τώρα θα ήταν αρνητική  για τη χώρα και υπονόμευση των θυσιών των Ελλήνων”.

– Παναγιώτης Λαφαζάνης: “Ενδεχόμενη αναδίπλωση και συστημική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφή για το κόμμα και τον τόπο”.

– Αποστολή της “R” στην Κεφαλονιά. Τι προβλέπουν για την Ελλάδα 3 ξένοι σεισμολόγοι.

– Η “Εθνική Αυγή” και η… χρυσή διαδοχή!

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Νομίζω ότι είναι επείγον να ρωτήσει ο κ. Σαμαράς την κυρία Μερκελ, αν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο (ο κ. Σαμαράς). Διότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κατά πάσαν πιθανότητα σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και η χώρα. Πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζει απαραιτήτως και ο κ. Σαμαράς, όχι μόνον η κυρία Μέρκελ…”.

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Μια “αμαζόνα” στην οικογένεια Παπανδρέου. Με τη βέρα στο… φιλέ η μνηστή του Ανδρέα. Ποια ειναι η 27χρονη Πωλίνα Πατραμάνη που έκλεψε την καρδιά του γιου του πρώην πρωθυπουργού. Λίγες ώρες μετά τους αρραβώνες στη Χερσόνησο, η γλυκιά Κρητικοπούλα επέστρεψε στα γήπεδα και την αγαπημένη της ομάδα βόλεϊ.

– “Δεν με ενδιέφερε να βάλω νυφικό”. Η όμορφη ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη μιλά στην “R” για σχέσεις, άντρες, αλλά και για τον λόγο που δεν παντρεύτηκε.

– Κρυφή σχέση: Το μυστικό της Ηβης και του Μιχάλη. Η ερμηνεύτρια Η. Αδάμου βρίσκεται στο πλευρό του “κόουτς” του τηλεοπτικού σόου The Voice, Μ. Κουινέλη.

– Πηλαδάκης-Παπαδοπούλου: Αγκαλιές και φιλιά στα μπουζούκια.

– Ελένη Τσαλιγοπούλου: “Εχω χωρίσει εδώ και 7 χρόνια”.

– Φώτης Σεργουλόπουλος: “Με την υποκριτική “φλερτάρω” εδώ και πολύ καιρό και μου “έκατσε” μια πολύ μεγάλη συνεργασία”, αποκαλύπτει ο παρουσιαστής στην “R”.

– Εβαλαν τέλος στον δεσμό τους. Χωριστούς δρόμους αποφάσισαν να ακολουθήσουν ο Α. Γεωργίου και η Ελ. Ελευθερίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ