Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης απαρνιέται την Ιουλία – Νέο spoiler

Η Ιουλία στον νέο κύκλο της σειράς “Η Γη της Ελιάς“, ψάχνει απεγνωσμένα την χαμένη κόρη της και παρά τις προσπάθειες που κάνει, το γεγονός ότι το μωρό που είχε αποκτήσει από τον Στάθη δόθηκε για υιοθεσία πριν από 25 χρόνια, κάνει δύσκολη την ανεύρεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού “Τηλεθεατής”, απελπισμένη από το αδιέξοδο των ερευνών και πιεσμένη ψυχολογικά από την απώλεια της Μυρτάλης, την αναπηρία του Ισίδωρου, την απώλεια του μωρού της Μαρίνας και του Μάνου, αναγκάζεται να κάνει αυτό που ποτέ δεν ήθελε να πει την αλήθεια στον Στάθη και να ζητήσει την βοήθειά του να βρουν το παιδί τους. Εκείνος γίνεται έξαλλος μαζί της.

Απογοήτευση

Ο Στάθης αδυνατεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως η γυναίκα που αγάπησε τόσο πολύ, του έκρυψε το πιο σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου, την γέννηση του παιδιού του. Δεν μπορεί να δεχθεί ότι έβαλε πάνω από τον μεγάλο έρωτά τους τα συμφέροντα της οικογένειας Βρεττάκου και υπέκυψε στον άγριο εκβιασμό που της έκανε ο νεκρός πια πατέρας της Μυρτάλης και άνδρας της Αθηνάς, Ιπποκράτης, σκύβοντας το κεφάλι και απαρνούμενη την ευτυχία τους.

Η Ιουλία που είχε αγαπήσει αυτός ήταν μια υπερήφανη, ακέραιη και χειραφετημένη γυναίκα, όχι μια τρομαγμένη κοπέλα που σκύψει το κεφάλι στον αυταρχικό αδελφό της. Η οργή του ξεχειλίζει. 

Ο Στάθης φυσικά δεν γνώριζε την αλήθεια για την Ιουλία. Νόμιζε ότι τον εγκατέλειψε, οπότε παντρεύτηκε την Αρετή και συνέχισε την ζωή του, κάνοντας μαζί της δύο παιδιά, τον Στέφανο και την Βασιλική. Ωστόσο πάντα η καρδιά του ήταν δοσμένη στην Ιουλία. Δεν κατάφερε να την ξεπεράσει ποτέ. Για χάρη της διέλυσε την οικογένειά του. Στην Αθήνα, η Ιουλία όταν ήταν 8 μηνών έγκυος είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή καθώς είχε πάει βόλτα με μια φίλης της. Η φίλη της έχασε τη ζωή της και η ίδια το μωρό της. Όπως της είπαν στο νοσοκομείο, το μωρό είχε πεθάνει. Όμως δεν ήταν αλήθεια.

Το μωράκι, ένα κοριτσάκι, είχε μπει στη θερμοκοιτίδα και κατάφερε να μείνει ζωντανό. Ο γιατρός που την εξαπάτησε, φρόντισε πολύ σύντομα να δοθεί για παράνομη υιοθεσία έναντι μεγάλης αμοιβής. Τώρα πια πού να βρίσκεται;

Η Βασιλική και ο Στέφανος έχουν μια χαμένη αδελφή για περισσότερα από 25 χρόνια κι αυτός παραμένει αθεράπευτα ερωτευμένος με μια γυναίκα πολύ κατώτερη όσων πίστευε για εκείνη. Δεν είναι μια δυνατή περήφανη Μανιάτισσα, αλλά μια δειλή γυναίκα, απόλυτα εξαρτημένη από την οικογένειά της και την περιουσία τους.

Αναπάντητα ερωτήματα

Τα ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό του, αλλά η Ιουλία αρνείται να του εξηγήσει το παραμικρό για τα γεγονότα που σημάδεψαν εκείνη την εποχή της ζωής τους.

  • Τι την εξανάγκασε να υποκύψει στην θέληση του Ιπποκράτη και να χωρίσει τον Στάθη;
  • Γιατί δεν είπε ποτέ στον Στάθη την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της και επέλεξε να φύγει κρυφά για την Αθήνα για να γεννήσει μόνη της;
  • Γιατί έκρυψε και από την οικογένειά της την εγκυμοσύνη της;
  • Γιατί φοβόταν τόσο πολύ τον Ιπποκράτη και τον θεωρούσε ικανό για όλα;
  • Γιατί πίστευε πως πίσω από το τροχαίο με τη μηχανή, στο οποίο νόμιζε ότι έχασε το παιδί της, κρυβόταν ο Ιπποκράτης;
  • Ποια είναι τα σκοτεινά μυστικά των Βρεττάκων που κρύβει επιμελώς από τον Στάθη;

Η Ιουλία απελπισμένη από την στάση του και την οργή του, την οποία εκλαμβάνει ως αδιαφορία για την χαμένη τους κόρη, φεύγει πικραμένη.

Η συμβουλή του Λυκούργου

Ο Στάθης εξοργισμένος με την Ιουλία, αδυνατεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως το παιδί του θα μείνει για πάντα χαμένο και δεν θα το γνωρίσει ποτέ. Η περιπέτεια της Βασιλικής, που παραλίγο να πνιγεί, αλλά και η φυγή του Στέφανου στην Ισπανία, η μοναξιά του μετά τη διάλυση του γάμου του, τον έχουν αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν να μείνει άπραγος όσο κι αν έχει θυμώσει με την Ιουλία. Συζητά το θέμα με τον Λυκούργο και εκείνος του συστήνει να ακολουθήσει την καρδιά του πατέρα και όχι του βαθιά απογοητευμένου ερωτευμένου άνδρα.

Μάλιστα, ο Λυκούργος αναλαμβάνει να μεσολαβήσει για να γεφυρωθεί το χάσμα με την Ιουλία και επιστρατεύει τις γνωριμίες του στην Αθήνα για να βοηθήσει στον εντοπισμό του παιδιού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ