Δημήτρης Ιτούδης: Το αστείο περιστατικό όταν έπαιζε ποδόσφαιρο – Τι κάνει πριν το παιχνίδι

Στους «Πρωταγωνιστές» φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά και προπονητής της Φενερμπαχτσέ, μαζί με τους γονείς του συνάντησε τον Σταύρο Θεοδωράκη και μιλήσαν για την ενασχόληση του με το μπάσκετ

Αρχικά, οι γονείς του Δημήτρη Ιτούδη αποκάλυψαν ότι έπαιζε ποδόσφαιρο ενώ, έκαναν γνωστό και ένα αστείο περιστατικό με τον προπονητή του, που τον έκανε να αφήσει το άθλημα.

«Του Δημήτρη του άρεσαν τα μακριά μαλλιά και ο προπονητής του είπε “Κούρεψέ τα, δες τον πατέρα σου τι καθαρό κούτελο έχει”. Ήρθε σπίτι νευριασμένος και μας είπε ότι μετά από αυτό δεν θα ξαναπάει για ποδόσφαιρο.

Ήταν “τσεκούρι”, πολύ καλός. Εμείς θέλαμε να μείνει στο χωριό, να ασχοληθεί με τα σπαράγγια αλλά όπως μας λέει, το μπάσκετ είναι αυτό που μας “ταΐζει”.

Όταν πήγε στο Ζάγκρεμπ, φοβηθήκαμε. Πήγαμε απροειδοποίητα να δούμε εάν έχει μπλέξει κάπου και βρήκαμε κάτω από το στρώμα του χαρτί που έγραφε “Έσοδα, έξοδα”».

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας αναφέρθηκε στις συνήθειες που έχει πριν από το παιχνίδι αλλά και στο στήριγμά του, τη σύζυγό του, Μαρία.

«Κάθε χρόνο επισκέπτομαι τον Άγιο στη Σύμη και πάω και κολυμπώντας. Μία από τις συνήθειες μου είναι να προσεύχομαι πριν από το παιχνίδι.

Η γυναίκα μου, Μαρία, έρχεται στο γήπεδο. Στη Μόσχα, τα 8 χρόνια που ήμασταν εκεί ήταν συνέχεια μαζί μου.

Προφανώς και έχω κάποιες συνήθειες και πριν από το παιχνίδι κοιμάμαι τουλάχιστον 45 λεπτά για να ηρεμήσω.

Η γυναίκα μου έχει παίξει σημαντικό ρόλο και στην καριέρα μου.

Έχει έναν τρόπο να σε διδάξει και να σε κοουτσάρει και να αποδεχτείς αυτό που λέει γιατί είναι πάντα εμπεριστατωμένο και με παραδείγματα και με ουσιαστικές λύσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ