Δικαστικό «παράθυρο» για χρηματοδότηση του ΔΟΛ – Ξεπαγώνει τραπεζικός λογαριασμός

Της Άννας Κανδύλη

Ανάσα ζωής για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη δίνει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των εργαζομένων στον οργανισμό με την οποία ζητούσαν την ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξασφάλισης χαρτιού για την έκδοση των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και Το Βήμα, καθώς και καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Την αίτηση είχαν υποβάλει οι 500 εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι επι 7 μήνες.

Έτσι με την απόφαση αυτή, παγώνουν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία είχαν ζητήσει οι τράπεζες και αποδεσμεύεται ένας λογαριασμός.

Προς την κατεύθυνση αυτή είχαν συναινέσει και οι τράπεζες στην συζήτηση της Παρασκευής. 

Κατόπιν αυτών η πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα βάσει και των νέων στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναστέλλει ουσιαστικά την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής και διατάσσει την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η ΔΟΛ στην Alpha Bank προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία «για την λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των ιστορικών εντύπων.

Σκεπτικό

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει:

«Διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθισσόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν».

Με την ίδια απόφαση η δικαστική λειτουργός απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή ή διάθεση οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχεία του ΔΟΛ.

Διαβάστε επίσης:

Από την Τρίτη οι «Ειδήσεις», η νέα καθημερινή εφημερίδα του Real Group

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.