Netflix: Γιατί αύξησε τις τιμές του σε ΗΠΑ και Καναδά – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μία αρκετά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους συνδρομητές του Netflix σε ΗΠΑ και Καναδά, καθώς οι τιμές των συνδρομών της streaming πλατφόρμας αυξήθηκαν. Η αύξηση αφορά σε όλα τα πακέτα συνδρομών στις ΗΠΑ και δύο από τα τρία πακέτα στον Καναδά.

«Κατανοούμε ότι ο κόσμος έχει περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ακόμη καλύτερη εμπειρία για τα μέλη μας. Ενημερώνουμε τις τιμές μας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από πακέτα, ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που να συμβαδίζει με το budget τους» δήλωσε στο Reuters ένας αντιπρόσωπος του Netflix.

netflix

Netflix: Οι νέες τιμές σε ΗΠΑ και Καναδά

Στις ΗΠΑ, η τιμή του basic πακέτου κοστολογείται πλέον στα 9,99 δολάρια το μήνα (αύξηση 1 δολαρίου), του standard στα 15,49 δολάρια το μήνα (αύξηση 1,5 δολαρίου) και του premium στα 19,99 δολάρια το μήνα (αύξηση 2 δολαρίων).

Στον Καναδά, στο βασικό πακέτο δεν υπήρξε αύξηση της τιμής. Ωστόσο το standard αυξήθηκε κατά 1,5 δολάριο (16,49 δολάρια τον μήνα από 14,99 δολάρια) και το premium αυξήθηκε κατά 2 δολάρια (20,99 δολάρια τον μήνα από 18,99).

Netflix

Γιατί αύξησε τις τιμές του το Netflix

«Είναι προφανές ότι πιστεύουν ότι εξακολουθούν να έχουν τη δύναμη για κάτι τέτοιο, αλλά και ότι παρέχουν μια υπηρεσία που αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω», εξήγησε στο CNN ο αντιπρόεδρος του ερευνητικού τμήματος της συμβουλευτικής εταιρείας Magid, Άντριου Χέαρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Netflix θεωρεί ότι οι αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά ωριμάζουν και επιχειρεί να αντισταθμίσει τη μείωση της αύξησης των συνδρομητών του με την αύξηση των μέσων εσόδων ανά χρήστη.

«To Netflix πιέζεται να συνεχίσει την γενικότερη ανάπτυξη, να παράγει θετικές ταμειακές ροές και ταυτόχρονα να ανταγωνιστεί με τα αυξανόμενα κόστη παραγωγής και τον ανταγωνισμό. Η αύξηση των τιμών είναι απλώς ένας μοχλός που μπορεί να συνεχίσει να τραβά αυτή τη στιγμή, αν και δεν είμαι σίγουρος για πόσο ακόμη» υποστήριξε.

Ο αναλυτής της Rosenblatt Securities, Μαρκ Ζγκούτοβιτς, δήλωσε ότι το Netflix ξοδεύει μεγάλο ποσά στην παραγωγή περιεχομένου σε όλο τον κόσμο, χωρίς όμως τα έξοδα να υποστηρίζονται από τις δυο μεγαλύτερες αγορές του (ΗΠΑ και Καναδά), όπου η αύξηση των συνδρομητών «επιβραδύνεται τα τελευταία τρίμηνα».

«Εκτιμάμε ότι το Netflix θα ξοδέψει το 2022 17 δισ. δολάρια σε όλο τον κόσμο σε σύγκριση με τα 12 δισ. δολάρια για το 2020, στη διάρκεια του οποίου υπήρξε ύφεση λόγω του κορονοϊού», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Άντριου Χέαρ, αν το Netflix συνεχίσει να λαμβάνει απογοητευτικά αποτελέσματα στο κομμάτι των νέων συνδρομητών, θα χρειαστεί να στραφεί σε άλλες μεθόδους για να ικανοποιήσει τους επενδυτές του.

«Η αύξηση των συνδρομητών στις ΗΠΑ και τον Καναδά ήταν δύσκολη υπόθεση» τόνισε και συμπλήρωσε «γι’ αυτό και χρειάστηκε να εστιάσουν στην αύξηση των συνδρομητών σε παγκόσμιο επίπεδο, στις θετικές ταμειακές ροές, στο νέο περιεχόμενο, σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης όπως το gaming και δυνητικά σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και αγορές».

netflix

Netflix: Θα αυξηθούν οι τιμές στην Ελλάδα;

Το Netflix μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κάποια αύξηση της τιμής στις συνδρομές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα δεν αποκλείεται σύντομα οι αυξήσεις των τιμών να φτάσουν και στην Ευρώπη, καθώς το Netflix έχει πλέον να ανταγωνιστεί αρκετές streaming πλατφόρμες ( Disney+, HBO Max, Hulu, το Amazon Prime.)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ