Ο Πιρς Μόργκαν αποχωρεί από την εκπομπή GMB μετά τα σχόλιά του για τη Μέγκαν

Ο Πιρς Μόργκαν παραιτήθηκε από το σόου Good Morning Britain, ώρες μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε στα social media όπου η βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom δέχθηκε περισσότερα από 40.000 παράπονα για τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του ο γνωστός παρουσιαστής.

Ωστόσο, η αυστηρή κριτική που ασκεί εδώ και καιρό στη Μέγκαν Μαρκλ, που κλιμακώθηκε στον απόηχο της συνέντευξής της στην Όπρα Γουίνφρεϊ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τηλεθεατών. “Έπειτα από συζητήσεις με το ITV, ο Πιρς Μόργκαν αποφάσισε ότι είναι τώρα η στιγμή να αποχωρήσει από το Good Morning Britain. Το ITV αποδέχθηκε την απόφαση αυτή και δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο” επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Μόργκαν, πρώην παρουσιαστής του CNN, έχει υποστηρίξει ότι Χάρι και Μέγκαν έχουν πλήξει τη βασιλική οικογένεια και επιδιώκουν τη δημοσιότητα με τους δικούς τους όρους, χωρίς να αποδέχονται τις ευθύνες και τον έλεγχο που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη θέση.

Το ITV μετέδωσε τη συνέντευξη του ζεύγους στην Όπρα Γουίνφρεϊ χθες το βράδυ, όπου περιέγραφαν το πόσο δυστυχισμένοι ήταν στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας. Η ρυθμιστική αρχή για τα ΜΜΕ της Βρετανίας ξεκίνησε έρευνα με επίκεντρο το χθεσινό επεισόδιο του “Good Morning Britain”, έχοντας δεχθεί 41.015 διαμαρτυρίες σχετικά με σχόλια που έκανε ο Μόργκαν. Όπως σημειώνει η Ofcom σε ανακοίνωση: “Ξεκινήσαμε μια έρευνα για το επεισόδιο της Δευτέρας του Good Morning Britain βάσει των κανονισμών μας περί πρόκλησης βλάβης και προσβολής”.

Ο Μόργκαν αμφισβήτησε τις δηλώσεις της Μέγκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Όταν ο συμπαρουσιαστής του σημείωσε πως η Μέγκαν είπε ότι βρέθηκε στα όρια του να αυτοκτονήσει, ο Μόργκαν απάντησε: “Το είπε αυτό, ναι”.

Σήμερα, δήλωσε: “Εξακολουθώ και έχω σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την αλήθεια πολλών εξ όσων είπε, όμως επίτρεψέ μου να επισημάνω απλά, για να σημειωθεί, τη θέση μου σχετικά με την ψυχική ασθένεια και την αυτοκτονία. Θα έπρεπε να είχαν ληφθεί εξαιρετικά σοβαρά υπόψη και εάν κάποιος νιώθει ότι θα έπρεπε να έχουν λάβει θεραπεία και βοήθεια που χρειάζονταν κάθε φορά και εάν ανήκουν σε έναν θεσμό όπως η βασιλική οικογένεια και πήγαν να ζητήσουν αυτήν τη βοήθεια, θα έπρεπε σίγουρα να τη λάβουν”, υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ