• Υπάρχει λύση για την "Ε";

  4:46 μμ, Κυριακή 08 Ιουλ 2012 4:46 μμ, Κυριακή 08 Ιουλ 2012

  Υπάρχει λύση για την "Ελευθεροτυπία";

  Σας παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρόν" που γράφει:

  " Απόλυτα εξακριβωμένες πηγές αναφέρουν πως μια από τις εμπλεκόμενες τράπεζες στην υπόθεση της "Ελευθεροτυπίας" προσέγγισε εκ νέου τον εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλο. Στη διάρκειας 20 λεπτών συζήτηση που έγινε, ο διευθύνων σύμβουλος των Αττικών Εκδόσεων, στις οποίες συμμετέχουν ακόμη οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μπερλουσκόνι, ήταν θετικός στο ενδεχόμενο απόκτησης της εφημερίδας, εφόσον ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του τίτλου της.

  Από την πλευρά της τράπεζας έγινε λόγος για ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ. Πάντως, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ανοίγει ένας δρόμος μέσα από μια σύνθετη διαδικασία με την πτώχευση της εταιρείας και την αποχημίωση των εργαζομένων από την πώληση του κτιρίου της Μίνωος.

  Ήταν ο "Δρόμος της Αριστεράς" αρχικά, που παραχώρησε το ΑΦΜ του για να εκδοθεί η εφημερίδα με τον τίτλο "Οι εργαζόμενοι" από συντάκτες της "Ελευθεροτυπίας". Τώρα είναι οι "Εκδόσεις Επίκαιρα" που έχουν διαθέσει το ΑΦΜ τους για την απεργιακή έκδοση της "Ελευθεροτυπίας", η οποία και συμπληρώνει αυτό το Σάββατο τέσσερις εκδόσεις,με μια μέση κυκλοφορία 30.000 φύλλων.

  Στο μεταξύ στις 30 Ιουλίου θα γίνουν τα ασφαλιστικά μέτρα για τιον τίτλο της "Ελευθεροτυπίας". Πρόκειται για την προσφυγή των εννέα δημοσιογράφων ( Καρελιάς, Παντελάκης, Δέδε, Τσαπόγας, Αντύπα, Απέργης, Κατή, Κοραή, Παπασταθοπούλου) που ζητούσαν δέσμευση του τίτλου της εφημερίδας και κέρδισαν αρχικά την προσωρινή διαταγή".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα