Η ΕΡΤ για την απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :«Είναι λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός πως η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, επέλεξε να προχωρήσει σε μια καταφανώς παράνομη και καταχρηστική απεργιακή κινητοποίηση. Η απεργία είναι παράνομη γιατί δεν τηρήθηκαν οι σχετικές προθεσμίες, αλλά και γιατί η ΠΟΣΠΕΡΤ, ως κλαδική ομοσπονδία, δεν έχει δικαίωμα να κηρύσσει απεργία μόνο στην ΕΡΤ. Είναι δε καταχρηστική, διότι τα αιτήματα που προβάλλει δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς προβλέπονται από νόμο – γεγονός το οποίο εγγράφως έχει αναγνωρίσει η ίδια η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η απεργία στερεί από τον Έλληνα πολίτη το δικαίωμα στην ενημέρωση και μάλιστα ενόψει μια κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία για την υλοποίηση των αποφάσεων της διακομματικής επιτροπής, διαταράσσοντας την πολυφωνία, τη δημοκρατική και αντικειμενική ενημέρωση για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα, πλήττει το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης και προκαλεί οικονομική ζημία.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., είναι υποχρεωμένο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να προστατεύσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση από ενέργειες που την απαξιώνουν και να διεκδικήσει την αποκατάσταση της ζημίας που υφίσταται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ