«Βεντέτα» στα κανάλια: Ρίχνουν στη μάχη 25 σειρές

Με τουλάχιστον 25 σειρές, που κυμαίνονται από… μίνι έως καθημερινές εκατοντάδων επεισοδίων, τα κανάλια απαντούν μαζικά στην ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού για συναρπαστικές ιστορίες στη γλώσσα μας και επιχειρούν να δώσουν εγχώρια «αντίδοτα» στη μόδα της on demand θέασης μέσα από τις πλατφόρμες τύπου Netflix.

Μετά το δυνατό… τσίμπημα από τις «Αγριες μέλισσες», που συνεχίζουν στον ΑΝΤ1 για τρίτη σεζόν, τα κανάλια αναζητούν την πολυπόθητη λύση της βεντέτας με τον «Σασμό» (Alpha), στέλνουν «Καρτ ποστάλ» από την Κρήτη (ΕΡΤ) και δηλώνουν ότι «Το αύριο μας ανήκει» (Mega) με μια πλούσια «σοδειά» από σειρές.

Την ώρα που τα ριάλιτι επιστρέφουν δριμύτερα και καταλαμβάνουν ως τυπολογία το μεγαλύτερο μέρος της prime time, η μυθοπλασία αντιστέκεται σθεναρά και διατηρεί ισχυρά σκήπτρα στο άτυπο αυτό μπρα ντε φερ. Δεν υπάρχει φέτος ούτε ένα κανάλι που να μην έχει έστω μία σειρά.

Από την Κρήτη έως τη Μάνη και από το «φανταστικό» Διαφάνι έως το Λονδίνο, οι σειρές της νέας σεζόν θα μας σεργιανίσουν εντός και εκτός Ελλάδας, στο σήμερα και στο χθες, στο εδώ και στο… επέκεινα.

Το «μενού» περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο βεντέτες, ερωτικά πάθη, ιστορίες από το παρελθόν, επιστροφή σημαντικών δημιουργών που απουσίαζαν από την τηλεόραση, λογοτεχνικές μεταφορές και μεταφυσικές ανησυχίες. Ιδού ο οδηγός… μυθοπλασίας για τη νέα σεζόν.

Οι σειρές του ΑΝΤ1

Με αιχμή του δόρατος τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων δέκα ετών στον τομέα της μυθοπλασίας, που καθήλωσε έως και 2 εκατομμύρια τηλεθεατές, ο ΑΝΤ1 επιμένει με «Αγριες μέλισσες», με μετάδοση τέσσερις φορές την εβδομάδα και σημαντική ανανέωση στο καστ.

Οι «Μέλισσες»… αγριεύουν κι άλλο, καθώς η σειρά μπαίνει στα χρόνια της δικτατορίας και μοιράζει τη δράση ανάμεσα στο Διαφάνι, στη Λάρισα και στη Λέρο, όπου πηγαίνουν εξορία ο Λάμπρος, ο Προκόπης και άλλοι Διαφανιώτες.

Σειρές Διαφάνι

Στη σειρά-φαινόμενο, που γράφουν οι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, εντάσσονται νέοι χαρακτήρες που ενσαρκώνουν ο Αιμίλιος Χειλάκης, με σύζυγό του τη Μαρκέλλα Γιαννάτου, ο Νίκος Κουρής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Στον ΑΝΤ1 συνεχίζει να… ανατέλλει και ο «Ηλιος», μετά το δυνατό φινάλε με τη σκηνή-cliffhanger της έκρηξης στο γαμήλιο πάρτι του Δημήτρη και της Αλίκης, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμα τις απώλειες.

Στη σειρά συνεχίζει με βασικό ρόλο ο Πέτρος Λαγούτης, που εμφανίστηκε στα τελευταία επεισόδια του α’ κύκλου, ενώ εντάσσεται στο καστ με ρόλοκλειδί ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Η νέα κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Σέρρες» προορίζεται, επίσης, για τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1, που αναμένεται να λανσαριστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Οι σειρές του Alpha

Με δύο καινούργιες σειρές -ένα δράμα και μία κομεντί- και τη συνέχιση του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» για 9η σεζόν, ο Alpha σχεδιάζει τη δική του «αντεπίθεση». Αιχμή του δόρατος για το νέο πρόγραμμα του καναλιού είναι μια κρητική βεντέτα και ένα πολύ δυνατό καστ, στη σειρά που φέρει το όνομα «Σασμός».

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, η νέα δραματική σειρά, που διαδραματίζεται στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου, θέτει το ερώτημα: μετά από έναν ατέρμονο κύκλο αίματος ανάμεσα σε δύο οικογένειες σε προαιώνια σύγκρουση, μπορεί ο έρωτας να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο «σασμό»;

 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τη Μαρία Τζομπανάκη, τον Δημήτρη Λάλο, τη Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Τάσο Νούσια, τον Ορφέα Αυγουστίδη και στον ρόλο της γιαγιάς την Ολγα Δαμάνη.

Το κωμικό αντίβαρο του «Σασμού» έρχεται με την ανάλαφρη οικογενειακή κομεντί «Ασε μας, ρε μαμά», που βασίζεται στην ξένη σειρά «La suegra».

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Παναγιώτα Βλαντή υποδύεται την 50άρα μαμά, η οποία, μετά από απουσία ετών στο εξωτερικό και την απώλεια του συζύγου της, επιστρέφει για να σώσει από το χείλος της καταστροφής την οικογενειακή επιχείρηση που «τρέχουν» τα παιδιά της.

Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν ο Μάριος Αθανασίου, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Δήμητρα Σιγάλα.

Οι σειρές στην ΕΡΤ

Δυναμικά ενεργοποιείται στη μυθοπλασία τη νέα σεζόν η ΕΡΤ, που αυγατίζει την περσινή της «σοδειά» με νέες προσθήκες καθημερινών και μίνι σειρών που ξεπερνούν τις 10.

Εισιτήριο και για δεύτερο κύκλο εξασφάλισαν τα «Καλύτερά μας χρόνια» (που μπαίνουν πλέον στην περίοδο της μεταπολίτευσης και υποδέχονται νέους χαρακτήρες και ηθοποιούς όπως η Λίλα Μπακλέση).

Η «Τούρτα της μαμάς» με τους Κώστα Κόκλα, Καίτη Κωνσταντίνου και Λυδία Φωτοπούλου, καθώς και η καθημερινή σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», όπου εντάσσoνται στο καστ ο Φώτης Σεργουλόπουλος, που επιστρέφει στην ηθοποιία, και η Βαλέρια Κουρούπη.

Εως τον Δεκέμβριο θα συνεχιστεί και η κωμική σειρά «Ζακέτα να πάρεις» με τις Ελένη Ράντου, ΔάφνηΛαμπρόγιαννη και ΦωτεινήΜπαξεβάνη. Το «οπλοστάσιο» της ΕΡΤ ενισχύεται φέτος με μία ακόμα καθημερινή σειρά με δυνατό καστ.

Σειρές

Ο Γιάννης Μπέζος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Ρένια Λουιζίδου και η Βάσω Λασκαράκη πρωταγωνιστούν στην καθημερινή δραμεντί «Σε ξένα χέρια», σε σενάριο του Γιώργου Κρητικού. Δυνατό χαρτί της ΕΡΤ θεωρείται το «Καρτ ποστάλ», που βασίζεται σε βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ.

Με γυρίσματα στην Κρήτη και στο Λονδίνο και πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, αλλά και μια πλειάδα ακόμα ηθοποιών σε ρόλους γκεστ, η σειρά αποτελείται από συνολικά 12 αυτοτελή επεισόδια.

Ενας ελληνικής καταγωγής Αγγλος αρχαιολόγος επιστρέφει στην πατρίδα του για μια ανασκαφή και ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι περιπλάνησης στην Κρήτη, όπου θα συμφιλιωθεί με λάθη και θα κλείσει πληγές.

Σε λογοτεχνικούς δρόμους συνεχίζει η ΕΡΤ με τρεις μίνι σειρές (τεσσάρων επεισοδίων η καθεμία), που θα αποτελούν τηλεοπτική μεταφορά διηγημάτων κορυφαίων Ελλήνων συγγραφέων και φέρουν την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη.

Στο «Βαρδιάνος από τα σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, την Τζένη Καζάκου και τον Γιώργο Σαββίδη, ενώ θα ακολουθήσουν το «Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού και οι «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη.

Αλλη μια μίνι σειρά της ΕΡΤ είναι η «Αγάπη παράνομη», βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, με πρωταγωνιστές την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Νίκο Ψαρρά, σε σενάριο της Ελένης Ζιώγα.

Οσο για το δεύτερο μισό της σεζόν, η ΕΡΤ δεν εφησυχάζει και σχεδιάζει άλλες δύο σειρές: τον «Ορκο» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου και το «Πεθαίνω για σένα» με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη και Κατερίνα Γερονικολού.

Σειρές

Σειρές στο Mega

Με πέντε παραγωγές μυθοπλασίας και μία ακόμα στο β’ μισό της σεζόν, το Mega υποδέχεται τη «μεταγραφή» του χειμώνα, τον Ανδρέα Γεωργίου, δίνει χώρο σε σειρά με… μεταφυσικό περιεχόμενο και προλειαίνει το έδαφος για την επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά τα Χριστούγεννα.

Σειρές Παπακαλιάτης

Με φόντο τη Μάνη, η νέα σειρά της τριάδας Αν. Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλη Νικολάου, «Η Γη της ελιάς», αφηγείται μια ιστορία με λάθη, πάθη, βεντέτες και δίψα για δικαίωση.

Πρωταγωνιστούν οι Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland, Μάξιμος Μουμούρης και ο Νίκος Γαλανός, ενώ φιλική συμμετοχή έχει και η Αντζελα Γκερέκου.

Μια έκρηξη ταράζει την ήσυχη ζωή στην κοινότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας και μια μητέρα ψάχνει τον γιο της ανάμεσα στα θύματα. Οταν τον βρει ζωντανό, όλα θα ανατραπούν από την ξαφνική του σύλληψη.

«Το αύριο μας ανήκει» είναι ο τίτλος-σύνθημα της νέας καθημερινής σειράς του Mega, με πρωταγωνιστές την Ελισάβετ Μουτάφη, τον Αντώνη Καρυστινό, την Κοραλία Καράντη, τον Αλέξανδρο Σταύρου, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τον Αντώνη Βλοντάκη, τη Λένα Δροσάκη και άλλους.

Με μεταφυσικά στοιχεία και μια ιστορία που πλέκει δημιουργικά γεγονότα του υπαρκτού κόσμου με ένα παράλληλο σύμπαν, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιστρέφει 10 χρόνια μετά το «Νησί» για να μας μυήσει στη σειρά «Κομάντα και Δράκοι».

Ενα 10χρονο αγόρι μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα χωριό της Κρήτης, σύντομα γίνεται μέλος μιας παρέας παιδιών, τα «Κομάντα», και μαζί αναλαμβάνουν να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει διχόνοια στο χωριό.

Πρωταγωνιστές είναι κυρίως παιδιά, ενώ στο πλευρό τους στέκεται μια δυνατή ομάδα ηθοποιών αποτελούμενη από τους Βασίλη Μπισμπίκη, Μαρίνα Καλογήρου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννη Ζουγανέλη και Ελένη Φιλίνη.

Σειρές

Το «μενού» του Mega συμπληρώνουν με το απαραίτητο comic relief οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, που μεταφέρουν σε μορφή κωμικής σειράς τη θεατρική τους επιτυχία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Μια σουρεαλιστική εικόνα της νεοελληνικής πραγματικότητας στη φανταστική κωμόπολη Κουδουνάρι και μια σειρά γεγονότων που ξεσκεπάζει υποκρισίες και αναδεικνύει τα όρια αντοχών στα κλισέ περί καταγωγής.

Στο πρωταγωνιστικό καστ η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Μαρία Λεκάκη, η Τζένη Μπότση, η Μαρία Γεωργιάδου και μαζί τους η Ελένη Γερασιμίδου, η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Στη σειρά «Σκοτεινή θάλασσα», ένας χημικός με καριέρα στο εξωτερικό μαθαίνει για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του και επιστρέφει στο Μεσολόγγι για να λύσει ένα μυστήριο που δεν λύθηκε ποτέ: την εξαφάνιση της κοπέλας του.

Πρωταγωνιστούν ο Αρης Λεμπεσόπουλος, η Θέμις Μπαζάκα, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, η Ταμίλα Κουλίεβα και η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Σε γυρίσματα με στόχο να βγει στο β’ μισό της σεζόν είναι ο Χρ. Παπακαλιάτης με τη σειρά «Δάσκαλος», στην οποία θα δούμε για πρώτη φορά τηλεοπτικά σε ρόλο ηθοποιού τη Χαρούλα Αλεξίου, καθώς και τους Φάνη Μουρατίδη, Μαρία Καβογιάννη, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσα Τριανταφυλίδου, Αντίνοο Αλμπάνη με φόντο τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Σειρές στο Open

«Σ’ αγαπάω μεν, αλλά» λέει το Open, που, μετά από ένα χρόνο απουσίας, επιστρέφει στη μυθοπλασία με την ομώνυμη κωμική σειρά με πρωταγωνιστή τον ΑλέξανδροΜπουρδούμη. Η σειρά βασίζεται στο ισραηλινό φορμάτ «Life isn’t everything» και θα μεταδίδεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Και καθημερινή σειρά, όμως, σχεδιάζει το Open με την ελληνοκυπριακή παραγωγή «Η τελευταία ώρα», σε σενάριο της Αννας Ανδριανού.

Δύο κορίτσια προκαλούν τροχαίο δυστύχημα και εξαφανίζονται χωρίς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γεγονός που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Σειρές στον ΣΚΑΪ

Με τη νέα καθημερινή σειρά «Μόλις χθες» δοκιμάζει και πάλι την τύχη του ο ΣΚΑΪ στη μυθοπλασία, σε ένα πρόγραμμα που κατά τα άλλα θα «γεμίζει» με αλλεπάλληλα ριάλιτι.

Μετά την αποχώρηση του Α. Γεωργίου προς το Mega, το κανάλι του Φαλήρου δίνει τα «κλειδιά» της μυθοπλασίας στις Ρένα Ρίγγα-Ντέλα Φώσκολου στο σενάριο και στον Βασίλη Θωμόπουλο στη σκηνοθεσία.

Στο «Μόλις χθες» θα πρωταγωνιστούν οι Αποστόλης Τότσικας, Μαριάνα Τουμασάτου, Σπύρος Σταμούλης, Απόστολος Γκλέτσος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Φωτεινή Τσακίρη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ και Νίκη Βακάλη.

Σειρές στο Star

Με δύο σειρές μπαίνει στον χορό της μυθοπλασίας φέτος το Star. Το φθινόπωρο θα μεταδοθεί ο δεύτερος κύκλος της ρομαντικής κωμωδίας «Ερωτας με διαφορά», με πρωταγωνιστές τη Φαίη Ξυλά, τον Βασίλη Μίχα και τον Αργύρη Αγγέλου.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και μία νέα καθημερινή σειρά με προσωρινό τίτλο «Αθηνά», σε σενάριο του Αγγελου Χασάπογλου, που θα διαδραματίζεται σε κάποιο ελληνικό νησί, όπου καταφθάνει μια γιατρός ανατρέποντας τις ισορροπίες.

Σειρές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ