Τριαντάρης γίνεται σήμερα ο Ed Sheeran – Από ποιον επηρεάστηκε περισσότερο

Ο Edward Christopher Sheeran ή αλλιώς και ευρύτερα γνωστός ως Ed Sheeran, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1991 στο Halifax του West Yorkshire της Αγγλίας.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Σε ηλικία μόλις 20 ετών, το 2011, κυκλοφόρησε μόνος του ένα extended play με τίτλο “No. 5 Collaborations Project” και μέσα στην ίδια χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Asylum Records. Έκτοτε έβγαλε πολλά καλά τραγούδια, έκανε σημαντικές συνεργασίες, κέρδισε σημαντικά βραβεία και γνώρισε μεγάλες επιτυχίες. Μέσα σε μόλις 10 χρόνια! Από τα 20 του έως τα 30 που κλείνει σήμερα. Σίγουρα είναι ένας από τους πλέον πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες της γενιάς του, που βγήκε από την Αγγλία αλλά που έχει ήδη κατακτήσει την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο!

Τραγουδιστής, συνθέτης, παραγωγός μουσικής και ηθοποιός, κινείται στα είδη pop, folk-pop, soft rock και R&B. Με μιά ξεχωριστή, ζεστή και απαλή φωνή, που χαρακτηρίζεται από την παιδικότητά της και η οποία συνήθως συνοδεύεται από τον ήχο μιας απλής ακουστικής κιθάρας, κατάφερε μέσα από την τρυφερότητα και την απλότητα της μουσικής του να αγγίξει εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου. Μερικά από τα βίντεο του στο YouTube έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο views.

Το πολύ ενδιαφέρον στην υπόθεση του Ed Sheeran είναι ότι αυτός ο νεαρός Βρετανός καλλιτέχνης επηρεάστηκε ιδιαίτερα από έναν παλιό Αμερικανό folk τροβαδούρο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 6 δεκαετίες. Πρόκειται για τον Don McClean, ο οποίος είχε γράψει το “And I Love You So” για τον Elvis Presley και έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την Νο1 επιτυχία του “American Pie”, που το 2000 το διασκεύασε και η Madonna. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν ο παλιός Don McClean έγινε πηγή έμπνευσης για τον Ed Sheeran. Έτσι λοιπόν, όπως ήταν φυσικό ο Sheeran πήγε το 2018 και συνάντησε τον Don McClean στην Αμερική και τραγούδησε μαζί του, στα καμαρίνια και στη σκηνή, το τραγούδι του από το 1972, που ήταν αφιερωμένο στον ζωγράφο Vincent van Gogh και έχει τίτλο “Vincent”. Κομμάτι που είχε διασκευάσει ήδη ο Ed Sheeran.

 

Εκτός από τις προσωπικές μεγάλες επιτυχίες του, ο Ed Sheeran έκανε στις γιορτές ένα χριστουγεννιάτικο ντουέτο με τον Elton John. Έχει όμως στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές συνεργασίες. Δύο από τις πιο αξιόλογες είναι το ντουέτο του με την Beyoncé στην επιτυχία του “Perfect” και το ντουέτο με τον Andrea Bocelli στο ίδιο κομμάτι, που όμως σε αυτή την περίπτωση έγινε πιο οπερετικό και μετονομάστηκε σε “Perfect Symphony”.

 

Και βέβαια η λίστα με τις μεγάλες επιτυχίες, που σαρώνουν τα τσαρτς και τις streaming πλατφόρμες παγκοσμίως έχει ανοίξει, είναι ήδη πλούσια και μάλλον προβλέπεται να αποκτήσει ακόμα πολλές αξίες!…

 

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ