Τόνια Σωτηροπούλου: Είναι οπισθοδρομική η στάση της εκκλησίας, κάποιοι πράττουν ενάντια σε αυτό που πρεσβεύουν

Η Τόνια Σωτηροπούλου αναφέρθηκε στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και μεταξύ άλλων, σχολίασε την στάση της εκκλησίας.

Αρχικά η Τόνια Σωτηροπούλου ανέφερε: «Ήταν μία μεγάλη γιορτή, περάσαμε καταπληκτικά στο Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα και επιτέλους έγινε πράξη. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τους φίλους μου, τους ανθρώπους που αγαπώ και τον περίγυρό μου που πάλεψαν τόσο πολύ για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι εκσυγχρονισμός και πάνω απ’ όλα είναι δικαιοσύνη και ισότητα!».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πειράζει παιδιά. Όποιος είναι ομοφοβικός ή οπισθοδρομικός και δεν αντιλαμβάνεται ως ίσο τον απέναντί του και κρίνει ότι επειδή απλά αυτός είναι ετεροφυλόφιλος σημαίνει ότι όλη η ανθρωπότητα πρέπει να είναι έτσι, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το δουλέψει με τον εαυτό του», σημείωσε στη συνέχεια.

Σχολιάζοντας την στάση της εκκλησίας είπε: «Είναι οπισθοδρομική η στάση της εκκλησίας. Όταν ένας άνθρωπος επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι που έχει ένα χρίσμα από τον Θεό, την εκκλησία ή είναι ένα θεσμικό πρόσωπο, κατά κάποιο τρόπο, πρέπει να προάγει αυτό που λέει η θρησκεία μας, δηλαδή την αγάπη, την κατανόηση, την ισότητα.

Οπότε εμένα λίγο μου ξενίζει το τι πράττουν κάποιοι άνθρωποι, γιατί δεν είναι και όλοι έτσι, ενάντια σε αυτό που πρεσβεύουν. Ποια είμαι εγώ να κρίνω εάν ένας άνθρωπος που θέλει να τεκνοποιήσει, ομόφυλος ή μη, θα έχει το δικαίωμα ή όχι. Φυσικά και είμαι υπέρ!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ