Τόνια Σωτηροπούλου: «Ανωμαλία είναι να μην έχουν δικαίωμα στο γάμο τα ομόφυλα ζευγάρια» – ΒΙΝΤΕΟ

Στο κανάλι της ZoePre στο Youtube βρέθηκε καλεσμένη η Τόνια Σωτηροπούλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ηθοποιός στηρίζει έμπρακτα τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο δεν μπορούν να έχουν δικαίωμα οι ομοφυλόφιλοι να παντρεύονται όπως και οι ετερόφυλοι.

«Είναι ανωμαλία να μην είναι δικαίωμα ο γάμος των ομοφυλοφίλων. Ποιο κράτος; Ποιος άνθρωπος;

Ποιοι σε θεσμικές θέσεις μπορούν να κρίνουν αν εγώ έχω το δικαίωμα να ζήσω με όποιον άνθρωπο θέλω και να τον παντρευτώ; Για εμένα, στο μυαλό μου, είναι πραγματικά ίσο.

Είναι σαν κάποιος να απαγορεύει σε μένα να παντρευτώ τον Κωστή! Απλά τυχαία είμαι σε μια χώρα που τα ετερόφυλα ζευγάρια, ναι, μπορούν να παντρεύονται.

Όλο αυτό με την εκκλησία εμένα με πλήγωσε πάρα πολύ γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει χωρίς να είμαι θρησκόληπτη. Δεν πιστεύω στην εκκλησία με την έννοια του φόβου.

Δεν φοβάμαι κάτι, δεν φοβάμαι ότι θα με τιμωρήσει ο Θεός ή όλα τα δεινά είναι τιμωρία από τον Θεό.

Πιστεύω όμως ότι αυτή είναι η ζωή και έχει και καλές και κακές στιγμές. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρώ ότι, όταν ένας άνθρωπος έχει επιλέξει να συνδεθεί επαγγελματικά και να πληρώνεται από τον κόσμο και από το κράτος έχοντας ένα χρίσμα του πνευματικού, δεν θα έπρεπε να προάγει το μίσος.

Θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα λένε ότι προφανώς και ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αγαπάει, να ερωτεύεται, να αγκαλιάζει και να παντρεύεται με τις ευλογίες του ανώτερου Θεού τον σύντροφο του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ