Τομ Κρουζ: «Εγωκεντρικό φρικιό ελέγχου» τον χαρακτηρίζει πρώην συνεργάτης του

Ο Φρέντερικ Ράφαελ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Τομ Κρουζ στην ταινία «Μάτια Ερμητικά Κλειστά», χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τον σταρ του Χόλιγουντ «εγωκεντρικό φρικιό με τον έλεγχο».

Ο Φρέντερικ Ράφαελ, 91 ετών, έκανε τους παραπάνω ισχυρισμούς για τον ηθοποιό στο νέο του βιβλίο, «Last Post», στο οποίο στοχοποιεί την καριέρα του σταρ του «Mission: Impossible», τη σχέση του με τη Σαϊεντολογία και τον αποτυχημένο γάμο του με την ηθοποιό Νικόλ Κίντμαν. Ο Ράφαελ συγκρούστηκε με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το 1999, όταν κυκλοφόρησε τα πρώτα του απομνημονεύματα, «Eyes Wide Open», στα οποία ήταν πολύ επικριτικός για το σκηνοθετικό στυλ του Κιούμπρικ, με αποτέλεσμα να μην τον καλέσουν στην πρεμιέρα της ταινίας.

Τώρα, στο νέο του βιβλίο, ο Ράφαελ επιτίθεται και πάλι στον Κιούμπρικ και κατηγορεί τη σύζυγο του σκηνοθέτη, Κριστιάν Χάρλαν, και τον αδελφό της Γιαν Χάρλαν ότι πρωτοστάτησαν στη μη κολακευτική σκιαγράφησή του στη Wikipedia. Ο συγγραφέας επίσης υποστηρίζει πως ο Κρουζ γνώριζε για την κίνηση των Χάρλαν, κάτι που τον οδήγησε στο να στραφεί και εναντίον του.

«Οι Χάρλαν και ο κύριος Κρουζ κατάφεραν να βάλουν κάποια υποτιμητικά πράγματα στο λήμμα μου στη Wikipedia» γράφει στο βιβλίο του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι ισχυρισμοί του Ράφαελ φαίνεται να προέρχονται από το λήμμα της Wikipedia, που αναφέρεται στη συνέντευξη που είχε δώσει το 1999 ο Τομ Κρουζ στο κριτικό κινηματογράφου, Ρότζερ Έμπερτ. Τότε ο ηθοποιός είχε σταθεί στο πλευρό του Κιούμπρικ στη διαμάχη του με τον Ράφαελ.

«Ο Ράφαελ δεν θα το είχε γράψει αν ο Στάνλεϊ ήταν ζωντανός», είχε πει στη συνέντευξη ο Κρουζ. Ενώ είχε προσθέσει: «Καιροσκόπος. Εγωιστής. Ανακριβής. Δεν γνωρίζω καθόλου αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Είχε ενδιαφέρον να δω πώς συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι μετά».

Στο νέο του βιβλίο, ο Ράφαελ ασκεί περισσότερη κριτική στην οικογένεια του Κιούμπρικ και τον Κρουζ, γράφοντας: «Δεν με έχει αποκαλέσει ποτέ κανείς ψεύτη, όπως με έχει αποκαλέσει η φατρία Χάρλαν και ο Τομ Κρουζ, ένα εγωκεντρικό φρικιό με τον έλεγχο, με τον οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ». Στη συνέχεια, ο βετεράνος συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι ο Κρουζ του πρόσφερε δουλειά σε μια προφανή προσπάθεια να τον ελέγξει μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του «Μάτια Ερμητικά Κλειστά».

«Για να με έχει με το λουρί, χωρίς αμφιβολία», γράφει ο Ράφαελ. «Με τη σειρά του, φαίνεται να χρειάζεται και αυτός τον έλεγχο, που βρίσκει στη Σαϊεντολογία». Στη συνέχεια αμφισβήτησε την απόφαση του Κρουζ να βάλει την τότε γυναίκα του, Νικόλ Κίντμαν, στην ταινία.

«Υπήρχε κάτι ελάχιστα αφελές στην ιδέα ότι το να βάλεις ένα παντρεμένο ζευγάρι ως παντρεμένο ζευγάρι θα σου επέτρεπε να βάλεις “την αλήθεια” στην οθόνη;», προσθέτει ο Ράφαελ στο βιβλίο.

«Για ένα πράγμα μπορείτε να είστε αρκετά σίγουροι: Ό,τι κι αν αποκαλύπτει δημοσίως ένα έγγαμο ζευγάρι για τη σχέση του, σπάνια αφήνει τα άπλυτά του να βγουν στη φόρα. Υποθέσατε ειλικρινά ότι ο Κρουζ και η Κίντμαν συνδέονταν με γνήσιο πάθος και δεν ήταν απλά μια επαγγελματικού τύπου συγχώνευση;». Ο Κρουζ και η Κίντμαν χώρισαν δύο χρόνια μετά τα γυρίσματα της ταινίας. Ήταν παντρεμένοι για 10 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ